На 25.04.2012 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев се срещна с военнослужещите и цивилните служители от военните формирования в гарнизон Шумен. Поводът за срещата беше предстоящата  реорганизация  на военните формирования от гарнизона. Заедно с генерал-майор Стефан Василев на срещата с военнослужещите присъстваха  началникът на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Димитров,  началникът на отдел „Логистика” полковник Иван Неделчев  и главния юрисконсулт на Сухопътните войски Нели Андреева.
По време на срещата военнослужещите зададоха много въпроси на генерал-майор Стефан Василев. Това, което ги интересуваше най-вече беше какво предстои пред военните формирования и какви са перспективите за продължаване на военната им служба.
На зададените въпроси генерал-майор Стефан Василев отговори подробно.  От неговите отговори стана ясно, че на всички войници ... още
Двама офицери от Командването на Сухопътни войски бяха повишени в звания и длъжности. Това са полковник Николай Иванов и полковник Христо Ямболиев. В тържествена обстановка командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на двамата военнослужещи за досегашната им служба и им  връчи  пагоните на „полковник”. Той ги поздрави с новите звания  и длъжности  и им пожела здраве, нови професионални успехи  и все така отговорно да изпълняват професионалните си задължения.
Със заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов полковник Николай Иванов е назначен за началник на сектор „Военно обучение, квалификация,  военно-патриотични и културно-информационни дейности” в отдел „Личен състав”, а полковник Христо Ямболиев заема длъжността началник на сектор „Поддържане на способностите” в отдел „Операции” на командването на Сухопътни войски.
Полковник Николай Иванов е ... още
В изпълнение на годишния план на Командването на Сухопътните войски на 24 и 25.04.2012 г. в Националния военен учебен комплекс „Чаралица” се проведе  двудневен сбор на Служителя по сигурност на информацията в СВ  с началниците на административни звена по сигурност на информацията, завеждащите регистратури за класифицирана информация, регистратури за криптографски материали и регистратури на НАТО и ЕС от всички военни формирования в Сухопътните войски. В  откриването на сбора взе участие командирът на Сухопътните войски генерал – майор  Стефан Василев. Той приветства участниците, благодари им за професионализма, който проявяват по време на изпълнение на тяхната високо отговорна дейност и им пожела ползотворна работа.
Сборът премина под ръководството на Служителя по сигурност на информацията в Сухопътни войски, той и началник  на сектор „Сигурност на информацията” в Командването на Сухопътните войски полковник Димитър ... още
От 25 април 2012 г. военно формирование 32 420-Русе има нов командир. Това е досегашния заместник-командир по логистичното осигуряване на формированието майор Петко ДИМОВ. Той е роден в гр. Стамболийски  и е завършил Националния военен университет „Васил Левски” и Военна академия „Г. С. Раковски”. Служебният му път досега  преминава през гарнизоните  Бояново, Шумен, Велико Търново, София и Русе.
Тържественото встъпване в длъжност бе извършено в присъствието на комисия, водена от командира на военно формирование 22220-Сливен полковник Христо Стаматов, в чието подчинение е формирование 32420-Русе.
От понеделник, 23 Април 2012 г., 10 разчети от  зенитно-ракетните  дивизиони  от състава на 5 и 61 механизирани бригади от състава на Сухопътните войски  участват в провеждащата се българо-американската летателна тренировка “Тракийска звезда – 2012 г.”. В продължение на четири дни на учебния полигон „Корен”, съвместно със зенитно-ракетните дивизиони на Военно-въздушните сили, те ще отработят въпроси, свързани с тактиката и техниката за водене на противовъздушен бой. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени