Председателят на Народното събрание госпожа Цецка Цачева, заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник - началникът на отбраната генерал - майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, народни представители, областни управители, представители на регионалната и местна власт и много граждани присъстваха на 1 и 2 юни на организираните по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България тържествени проверки (зари) и ритуали по поднасяне на венци и цветя в градовете Враца, Калофер, Хасково, Карлово, Павел Баня, Казанлък и село Скравена.
В ритуалите по поднасяне на венци и цветя участие взеха представителни части от военно формирование 22160 – Плевен, Представителният духов оркестър на Сухопътните войски и военнослужещи от военни формирования 32420 – Русе и 24150 – Стара Загора.
В тържествените проверки (зари) в ... още
Военният духов оркестър на в.ф. 22220 – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев, взе участие в тържествените чествания и в община Скравена.
Техният висок професионализъм бе оценен високо от домакините, които им отправиха покана да изнесат импровизиран концерт в пещерата „Съйова дупка”. До сега такава покана е отправяна само към гранд-дамата на българската популярна музика – Лили Иванова – и симфоничния оркестър на Българското радио.
Военните музиканти от Сливен са третата музикална формация и първият духов оркестър, свирили в пещерата с голямо историческо и геоложко значение, съчетала ваятелските умения на природата с невероятна акустика.
Изпълненията на оркестърът включваха български бойни маршове и кръшни хора.
   По случай Международния ден на детето – 1 юни над 1000 деца и ученици посетиха военните формирования от Сухопътните войски в гарнизоните Пловдив, Сливен, Стара Загора, Благоевград, Ямбол, Асеновград, Белене и Смолян за „Деня на отворени врати”.
   Военните формирования 52590 и 54100 дислоцирани в гарнизон Ямбол  обединиха своите усилия при посрещането на 60 деца и ученици от региона. Най-нетърпеливите от тях се събраха още в 9.00 часа на плаца, за да  наблюдават демонстрации на въоръжение, бойна техника, техника с хуманитарно предназначение и специализиран ръкопашен бой.
   Офицерите, сержантите и войниците от в.ф. 28330 - Смолян изненадаха своите малки съграждани от дневен център за деца с увреждания „ Звънче „ с лакомствата и учебни пособия, които бяха закупени със събраните средства от проведеният на 18.05.2012г. благотворителен турнир по футбол за купата на 101 алпийски батальон. За 65 деца ... още
   На 31 май 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски, с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в местността “Лиса поляна” в землището на с. Блатница, община Стрелча.
   От 03 до 09 юни 2012г.  военнослужещи от състава на в.ф. 32990-Пловдив с командир бригаден генерал Пламен Лилов ще вземат участие в международното учение “Balkan Livex 2012”, което ще се проведе гр. Скопие, Република Македония.
   Учението “Balkan Livex 2012”, който ще се проведе в района на полигон „Криволак” е на подразделенията от Силите за специални операции на всички страни от балканския регион. Денят за посещение на високопоставени гости е на 08.06.2012г., на който от българска страна ще присъства бригаден генерал Пламен Лилов и подполковник Владимир Мильовски от отдел „Специални сили” в Командването на Сухопътните войски.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени