• Двадесет и пет поредни дни военнослужещи от Сухопътните войски действат на терен за овладяването на пожара в планината Славянка

  • 101-ви алпийски полк от състава на Сухопътните войски проведе отворено занятие по алпийска подготовка по повод Международния ден на младежта

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада почетоха паметта на полковник Серафимов – „Освободителят на Родопите“

   
   
НОВИНИ
„Благодаря ви за професионализма и високото чувство за отговорност, с които изпълнявахте служебните си задължения в продължение на десетилетия военна служба в Сухопътните войски на  Българската армия. Желая ви здраве, късмет, семейно благополучие и успешна житейска реализация в цивилния живот”. Това бяха думите на командира  на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев по време на тържествения ритуал, с който бяха изпратени в резерва полковник  Стоян Славов, полковник Емил Пачеджиев, полковник Станислав Памуков и майор Димитър Вълков. Освен благодарност за  постигнатите от тях  високи резултати по време на досегашната си служба и във връзка с преминаването им в резерва генерал-майор Стефан Василев ги награди   с предметни ... още
На 15-ти декември в големия салон на Военен клуб Сливен Военният духов оркестър при център за подготовка на танкови подразделения изнесе грандиозен концерт, посветен на 125-та годишнина от създаването на Военен духов оркестър в гарнизон Сливен. В концертната програма, съчетала военни маршове, класическа музика, евъргрийни и вечните български ритми, участие взеха Смесен хор „Добри Чинтулов” с ръководител Методий Григоров и възпитаничката на Държавната консерватория Албена Атанасова.
За своята годишнина оркестърът получи редица поздравителни адреси и награди:
- от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов – настолен плакет;
- от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев – сигнална тръба с флаг на Сухопътните ... още
На 14.12.2011 г. с тържествен ритуал встъпи в длъжност новоназначеният командир на военно формирование 24490 – Асеновград полковник Димитър Илиев.
Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Стефан Василев представи новоназначения командир на полка в присъствието на комисията за сдаване и приемане на длъжността.
В обръщение към военнослужещите и цивилните служители от формированието, генерал-майор Василев изтъкна, че именно полковник Илиев ще изнесе на плещите си щатно-структурната реформа, която стои пред личния състав през 2012 година, след което му връчи поздравителен адрес и му пожела леко и успешно управление на най-голямото артилерийско съединение от комплекта на Сухопътните войски и Българската армия. 
В отговор, новият командир на Четвърти ... още
 
На 13 декември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски, с ръководител капитан Димитър Попов, унищожи 2 броя артилерийски снаряди, открити при извършване на дейности в земеделска нива в землището на гр. Смядово, област Шумен.
На 10.12.2011 г. военнослужещи от военно формирование 22160 - Плевен участваха в тържественото честване на  Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за Освобождението на града и 134-та годишнината от Плевенската епопея.
Командирът на Пета механизирана бригада бригаден генерал Валентин Буров, почетен караул, Представителният духов оркестър на Сухопътни войски и близо 150 военнослужещи от Пета механизирана бригада отдадоха почести пред параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане”  в града.
Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий отслужи панахида  в памет на загиналите воини.
В тържеството взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени