• Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

  • 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

   
   
НОВИНИ
На 18.07.2013 г. Карловци честваха 176 годишнината от рождението на Апостол на свободата Васил Левски и празника на своя град. Мероприятията с участието на военнослужещи от военно формирование 34750 започнаха с поднасяне на венец в района на 61 механизирана бригада пред бюст-паметника на Васил Левски. По-късно на площад 20-юли бяха издигнати националното знаме на Република България и знамето на община Карлово.
Празникът завърши с тържествен митинг – заря на площад „Васил Левски” с участието на представителни роти от 61 механизирана бригада с командващ подполковник Стойчо Владев. Почетен гост на общината бе кметът на гр. София г-жа Йорданка Фандъкова. На тържествения митинг присъстваха още заместник-министърът на културата, народни представители, командирът на ... още
Завърши поредният курс за придобиване на военноотчетна специалност: „Водач на БТР-60 ПБ”, „Водач на БТР 60 ПБ МД1” и „Водач на БРДМ-2”, в който се обучаваха  14 военнослужещи от различни формирования на Сухопътни войски. На 16 и 18 юли се проведоха теоретичен и практически изпит по кормуване с БТР-60 ПБ, БТР 60 ПБ МД1 и БРДМ-2 във военно формирование 32420 – Русе, което е в състава на Център за подготовка на специалисти-Сливен. Следващ такъв курс ще започне на 5 август.
Обучението е от 168 часа, от които 152 часа занятия и 16 часа изпити. Изучават се устройство на колесните бронетранспортьори, експлоатация на бронетанковата и автомобилна техника, безопасност на движението, кормуване с колесен бронетранспортьор.
В този вид ... още
Рота от военно формирование 52740 – Хасково заминава за Федерална република Германия в началото на следващата седмица, за да участва в едномесечно международно обучение в Тренировъчния център на Силите на САЩ – Хохенфелс, Германия. Ротата е в състав от около 100 военнослужещи, с командир капитан Георги Томов.
Тренировката ще допринесе за усъвършенстване на уменията на личния състав за работа в международна среда, обмяна на опит по изпълнение на задачи, техники и процедури за подобряване на оперативната съвместимост и изграждане на подходящи отбранителни способности за противодействие на съвременните предизвикателства, рискове и заплахи.
Подготовката се провежда в изпълнение на плана за съвместна българо-американска подготовка през 2013 г. и постигнатите ... още
Днес, 17 юли 2013 г. на учебен полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на втория етап от ротацията на сухопътния елемент, участващ в съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATIONAL FORCES 13”.
При втората ротация участват подразделения от Трети механизиран батальон на 61 Механизирана бригада – Карлово, формирования от Морската пехота на Съединените американски щати и за първи път подразделения от  въоръжените сили на Азербайджан, като страна партньор.
На церемонията по откриването присъстваха полковник Явор Матеев – началник на отдел „Съвместни съоръжения“ в Министерството на отбраната на Република България, подполковник Красимир Далев – ръководител на сухопътния команден компонент, ... още
Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна  днес, 16 юли с аташето по отбраната на Индия, акредитиран за България,  полковник Паван Кумар.
По време на срещата полковник Мерджанов изказа благодарност за споделянето на богатия опит на индийската страна в участието в мироопазващи мисии на ООН чрез организирането и финансирането на курсове за нашите военнослужещи.
Полковник Паван Кумар отбеляза, че двустранните отношения се развиват на основата на широка институционална рамка, която обхваща важни области на сътрудничеството и допълни, че за индийската страна представлява интерес продукцията на българските военни заводи.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени