• Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

  • Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

   
   
НОВИНИ
Военнослужещите от състава на военно формирование 28330-Смолян и Представителният военен духов оркестър на ВВС участваха в тържествата по случай 110 години от Илинденско - Преображенското въстание, които се състояха на 10.08.2013г. в село Славейно,община Смолян.
Честванията започнаха с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Пейо и Кольо Шишманови, а вечерта се проведе тържествена проверка (заря) по случай 110 години от Илинденско - Преображенското въстание.
На ритуалите присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев, председателят на Българското историческо дружество и член на Върховния комитет на Тракийските дружества в България академик Георги Марков, ректорът на Софийския университет професор Иван Илчев, представители на ... още
По покана на главния сержант на Сухопътните войски на САЩ в Европа Дейвид Девънпорт от 31.07 до 02.08.2013 г. главният сержант на Сухопътните войски на Българската армия старшина Любомир Ламбов посети Обединеното многонационално командване по подготовката (JMTC) в Графенвьор, Германия.
 По време на визитата си старшина Ламбов се срещна с бригаден генерал Уолтър Е. Пиат – командир на  JMTC и  Джефри Хюджинс – главен сержант на JMTC. По време на срещата бяха  дискутирани въпроси свързани с организацията, мисията,задачите и възможностите за обучение на Обединеното многонационално командване по подготовката. 
Съгласно програмата старшина  Ламбов посети и сержантската академия, където нейният ... още
Военнослужещите от любителския духов оркестър на военно формирование 28880-Белене, с ръководител Илийчо Бурчев, взеха участие в                   Национален фолклорен фестивал „Фолклорен извор 2013”. Фестивалът, който е с конкурсен характер, се проведе за четвърта поредна година в село Царевец, община Свищов от 1 до 4 август.
На 1 август, военният оркестър откри фолклорния фестивал с невероятните си изпълнения и беше награден с плакет и грамота от кмета на община Свищов Станислав Благов, грамоти от кмета на с. Царевец Генчо Генчев и от организаторите на фестивала.
На същото събитие през миналата година духовият оркестър спечели първа награда, придружена със златен ... още
От 28.07.2013 г. до 02.08. 2013 г. във военно формирование 32420 – Русе, което е в състава на ЦПС-Сливен, по програма „Приятели на армията” и програма „Аз съм българче” беше проведен подготвителен курс за младши инструктори на Специализирания ученически батальон „В. Левски” – гр. Стрелча.  За дните във военно формирование 32420 Русе тези девет млади представители на „батальона” се подготвят за младши командири и инструктори на останалите членове на СУБ „В. Левски”, преминавайки  кратък курс по общовойскова подготовка.
Командирът на в.ф. 32420 Русе подполковник Петко Димов посочва, че денят на школниците започва в 6.00 часа с половин час физзарядка. След вдигане на знамето в общ строй с ... още
Днес от 11.00 ч се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя на мемориалния комплекс ”Бранителите на Стара Загора” по случай 136 години от боевете за Стара Загора.
В тържествения ритуал участваха военнослужещи от военни формирования 24150 и 48430 – Стара Загора.
На мероприятието присъстваха областният управител на област Стара Загора госпожа Живка Аладжова, заместник-кметът на община Стара Загора госпожа Иванка Сотирова, председателят на общински съвет Стара Загора господин Емил Христов, група от побратимения град на Стара Загора от град Самара – Русия.
Слово по случай празника произнесе бригаден генерал Любчо Тодоров – командир на 2 Тунджанска механизирана бригада. Той открои основните моменти от битката за Стара ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени