• Втори модул от 61- ва Стрямска механизирана бригада се включи в борбата с огъня край село Отец Паисиево

  • 2 - ра механизирана бригада продължава участието си гасенето на горския пожар до Стара Загора

  • 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

   
   
НОВИНИ
На 24.07.2013 г. се навършиха десет години, от трагичният инцидент в местността „БАТАЛОВО”, в близост до гр. Разлог, където при изпълнение на служебния си дълг загинаха трима военни пилоти от авиобаза „Крумово”- подполковник Милко Пейковски, майор Николай Радулов, младши лейтенант Бойко Василев и началникът на сектор Държавен противопожарен контрол към РДВР Благоевград полковник Кирил Чамишки.
От 11:00 часа пред паметната плоча на загиналите, се проведе възпоменателен ритуал, в който се включиха и военнослужещи от военно формирование 26400 – Благоевград, които се преклониха пред подвига на своите колеги.
Бяха положени венци от името на командира на Сухопътните войски и командира на военно формирование 26400 в памет на трагично ... още
На 23.07.2013 г. заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев се срещна с новоназначения аташе по отбраната на Република Сърбия полковник Мирослав Митрович и неговия предшественик подполковник Горан Милошевич.
По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни. Бригаден генерал Кънев подчерта личния принос на подполковник Милошевич за активното развитие на сътрудничеството между СВ на Сърбия и България и изрази надежда за продължаване на традиционно добрите отношения през мандата на полковник Митрович.
В края на срещата бригаден генерал Кънев връчи плакет на подполковник Горан Милошевич във връзка с приключването на мандата и кончателното му отпътуване от страната.
На 23.07.2013 г. на учебен полигон „Ново Село” продължават тактическите занятия и тренировки от съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. Военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада заедно със своите колеги от американската морска пехота и батальон от азербайджански пехотни формирования взаимно обменят опит и се обучават при действия на мироопазващи операции.
Темата на занятието беше „Настъпление на взвода с бойна стрелба и овладяване на обект с поддръжка от минохвъргачен разчет и тежки картечни разчети”. За целта българските военнослужещи бяха разделени на 3 отделения. Взводен на формированието бе старши лейтенант Стефан Георгиев, а ръководители на отделенията старши сержант Илия Терзиев, сержант ... още
На 22.07.2013 г. на учебен полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. Участие взеха формирования от Трети механизиран батальон на 61 Механизирана бригада – Карлово, батальон от Морската пехота на Съединените американски щати и за първи път подразделения на ниво батальон от въоръжените сили на Азербайджан.
Американските инструктори бяха планирали за днес показ на тема „Взвода в настъпление с огнева поддръжка от минохвъргачен обстрел и тежки картечници”. Първоначално те направиха организацията на боя на табло, като след това се изискваше всяко подразделение да изготви самостоятелно действията си и организацията на макет. Капитан Павел Тодоров се ... още
На 20.07.2013 г. военнослужещи от военно формирование 26400 – Благоевград честваха 110-та годишнина от Илинденско – Преобръженското въстание, в сърцето на Пиринска Македония – Благоевград.
В 11:30 ч. на площад „Македония” в тържествена атмосфера, под звуците на военни маршове, пред паметника на Гоце Делчев беше построен почетен караул от състава на формированието. Началникът на караула, капитан Димитър Димитров, рапортува на командирът на военно формирование 26400 подполковник Иван Иванов, който поздрави военнослужещите по случай 110-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание, след което беше издигнат националният трибагреник. Бяха положени венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев. На тържественото честване присъстваха кмета и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени