• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна днес, 2 юли, с досегашния аташе по отбраната на Кралство Швеция подполковник Пер Алриксон. По време на срещата полковник Мерджанов благодари на подполковник Алриксон за работата и личния му принос за задълбочаване на връзките и контактите между Сухопътните войски на двете страни. Полковник Мерджанов изрази увереност, че работата по разширяване на традиционно доброто двустранно военно сътрудничество ще продължи и с новия аташе по отбраната на Швеция.
На 01.07.2013 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военно формирование 26400 – Благоевград. По време на своето посещение, проведе беседа с военнослужещите и цивилните служители от формированието и отговори на поставените му въпроси.
Командирът на в.ф. 26400 – Благоевград, подполковник Иван Иванов изнесе брифинг, пред командира на Сухопътните войски относно задачите, целите и състоянието на формированието.
На 27.06.2013 г. на тактически учебен полигон „Симитли”, под формата на тактико-специално учение се проведе заключителен етап от подготовката на механизираният взвод определен за участие в многонационалното учение “Rapid Trident 2013”, което ще се проведе в град Лвов, Украйна.
По време на тактико-специалното учение бяха отработени въпроси по конвоиране, ескортиране, охрана на база, патрулиране, прочистване на сграда и блокиране, които и претърсване на участък от местността. Занятието протече много динамично. Лошите климатични условия и проливния дъжд не успяха да намалят желанието и мотивацията на военнослужещите.
На разбора след учението, командирът на в.ф. 26400 – Благоевград, подполковник Иван Иванов, изрази задоволството си и благодари ... още
На 27.06.2013 г. командира на военно форирование 54060 – Шумен подполковник Веселин Христов посрещна учениците от клуб „Приятели на армията” в района на формированието. След като усвоиха основните части и механизми на част от въоръжението на БА, на настоящето занятие учениците от клуба имаха възможност да се запознаят с оборудването, основните части и предназначението на 120 мм самоходна минохвъргачка. Капитан Андрея Иванов предостави възможност на всички да влязат в машината. Интерес предизвика не само бойната машина, а и боеприпасите за стрелба с нея. Учениците се запознаха с начините за определяне координатите на цел и изпробваха своята бързина при развръщане на минохвъргачката от бойно в походно положение. Предоставена им беше и възможността да се запознаят с ... още
На 27.06.2013 г. в киносалона на в.ф. 24490 – Асеновград се проведе благотворителен „Базар”. Децата от дом за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи „Таньо Войвода”, посетиха военното формирование. Тяхното гостуване беше организирано от командира на Четвърти артилерийски полк – полковник Димитър Илиев и военнослужещи от полка. Думата „Базар”, в случая имаше по-скоро символично значение, защото облеклата, осигурени от военнослужещите бяха предназначени за дарение на децата сираци от дом „Таньо Войвода”.
Имаше дрехи за всички възрасти – както за деца на 7-8 години, така и за по-големите. Това беше един благороден жест, както от страна на командира на военното формирование полковник Димитър Илиев, така и на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени