• 55- ти инженерен полк оказва помощ в овладяване на последиците от пожара в област Пловдив

  • Продължават усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в овладяване на огнената стихия в село Отец Паисиево, област Пловдив

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
На 26.06.2013 г. от 10.00 часа в района на военно формирование 44200 – Стара Загора се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от  новоназначени военнослужещи от военни формирования 54230 и  48430, които са в състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Строя бе приет от Командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.
След произнасяне на свещените думи „Заклех се” той пожела на всички здраве, дръзновение, устрем и достойно изпълнение на войнския дълг.
Военно формирование 28330 – Смолян съвместно с Гарнизонен военен клуб град Смолян организираха забавление за децата от клуб „Приятели на армията” от Гимназия по техника и технологии, и гимназия по туризъм пред Военен клуб – Смолян с много игри, песни и танци.
Разпъването на палатки и различни видове стрелково оръжие, които показаха военнослужещите от военно формирование 28330 впечатлиха децата и техните родители. Една от най – големите атракции бе разпънато въже на 10 м височина, по което спуснаха малки и големи. Децата споделиха, че това е най-голямото приключение за деня за тях.
На 20.06.2013 г. във втора механизирана бригада – гр. Стара Загора се проведе открит урок по английски език пред представители от Офиса за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в България от щаба на бригадата и от подчинените военни формирования в гарнизоните Шумен, Хасково, Ямбол и Плевен.
Обучаемите демонстрираха придобитите знания чрез интерактивни игри, под ръководството на ефрейтор Недялка Кондакова – инструктор по английски език в бригадата. В открития урок взеха участие и кадети от СВ на САЩ, които са на посещение в рамките на Програмата за културен и езиков обмен (CULP). В продължение на 3 седмици кадетите ще участват в текущите курсове по английски език и на свой ред ще изучават особеностите на българският език, история и култура.
Военният ... още
Днес, 20.06.2013 г., във военно формирование 32420 – Русе се проведе Ден на отворените врати. Програмата включваше церемония по откриване на възстановен паметник, който занапред ще носи името „Създателите на Русенския гарнизон”, презентация за мисията, целите и задачите на Българската армия и дейността на военното формирование, както и показ на военна техника, участвала в реални спасителни действия при различни бедствия в гарнизон Русе.
Първото военно формирование в гарнизона е създадената през далечната 1879 г. Дунавска флотилия, след това гарнизонът постепенно се разраства – с Военноморското училище, с 5-ти Дунавски полк, с инженерен полк, с кавалерийски полк, с противовъздушна дивизия и редица формирования на ВВС.
Реставрираният военен ... още
От 18 до 20.06.2013 г. в Единния център за начална подготовка в град Плевен се проведе курс „Планиране на подготовката на войнишкия състав” с  военнослужещи от морската пехота на САЩ като част от съвместната българо-американската подготовка “Black Sea Rotational Force 13”.
Военнослужещите от морската пехота на САЩ бяха посрещнати от командира на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев, който ги запозна с историята на град Плевен и задачите на центъра.
На проведените лекции, дискусии и практически занятия военнослужещите от морската пехота на САЩ споделиха своя опит.
Полковник Николай Бешев връчи плакети на американските военнослужещи и изказа своята благодарност за съвместната им работа с военнослужещите от ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени