• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
На основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, вчера, 02.11.2017 г., формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 54990- Враца, от състава на Бригадно командване-Благоевград, с ръководител капитан Калоян Методиев, разузна и унищожи силно корозирала осколъчна мина за 82-мм полева минохвъргачка, открита в таванско помещение на постройка в разсадник на Битово комунално стопанство в град Монтана.
Действията на военнослужещите продължиха 4 часа, от 13:00 до 17:00 часа.
            Днес, 31.10.2017 г, от 10.00 до 14.30 часа формированието за овладяване и преодоляване на последствия при бедствия /ФОППБ/ за действие при промишлени аварии от 2 механизирана бригада участва в учение с частите на Единната спасителна система на тема: „Организиране и провеждане на пожарогасителни и аварийноспасителни работи при възникване на инциденти в терминал за съхранение на втечнени въглеводородни горива на „Зара –Газ ”- ООД.”
           В учението взеха участие и оперативна група от състава на щаба за изпълнение на План за защита при бедствия на община Стара Загора, аварийни екипи на „Зара –Газ”,  екипи на ОД ... още
Днес, 31 октомври 2017 г., по инициатива на кметството на град Клисура, Общинска организация „Васил Левски” на СОСЗР – Карлово и дружество „Никола Караджов” на СОСЗР – Клисура, военнослужещи от 61 механизирана бригада взеха участие в ритуал по откриване на паметна плоча на запасен подофицер Спас Дринов в град Клисура.
Преклонението пред делото на родолюбиви българи от нашата история, какъвто е запасен подофицер Спас Дринов – основател и пръв председател на създаденото през 1928 г. дружество на запасните подофицери „Черешово топче” в град Клисура, е израз на признателност и патриотизъм на днешните поколения към своите герои.
Паметната плоча бе открита от кмета на град Клисура Генка Тодорова и командира на 61 мбр бригаден ... още
На 28.10.2017 г. на учебен полигон „Црънча” се проведе Държавен шампионат по динамична стрелба с нарезна карабина организиран от Българската федерация по динамична стрелба.
В спортната надпревара взе участие представителният отбор на военен спортен клуб „Стрямци 61” при  61 механизирана бригада – Карлово. Целта на състезанието беше участниците, състезавайки се индивидуално да преминат през шестте кръга по регламент.
В първенството взеха участие над 120 състезатели. В първото си участие отборът на 61 механизирана бригада показа добри умения в стрелбата с нарезна карабина и доказа, че в бъдеще състезателите от Българската федерация по динамична стрелба ще имат достойни  съперници на огневия рубеж.
Най-добре от отбора на ... още
По утвърдена традиция на 19 ноември най-големият вид въоръжени сили – Сухопътните войски  честват своя боен празник. През тази година той е свързан с тържественото отбелязване на 132-ата годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година. Съгласно Плана за организирането на празника на Сухопътните войски е предвидено провеждането на турнири по стрелба със стрелково оръжие на 9 ноември 2017 г. на учебен полигон „Сливница”.
Първият турнир е за купата на Командира на Сухопътните войски  и в него ще участват военнослужещи от войсковите формирования. Във втория турнир по стрелба със стрелково оръжие ще участват журналисти, ветерани, представители на общонароден съюз „Бойна дружба” и членовете на Асоциацията на военните аташета ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени