• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Тържествен ритуал по преобразуването на 101-ви алпийски батальон в полк се проведе днес, 1 декември, в района на военното формирование.
          На него присъстваха генерал-майор Михаил Попов - командир на Сухопътните войски, Николай Мелемов - кмет на гр. Смолян, които в своите слова изразиха благодарности за положения труд и усилията на личния състав и оцениха високо усилията на ръководния състав през годините, за да прерастне формированието в полк. Областният управител на област Смолян Недялко Славов, който също бе гост на тържеството, подчерта, че „това се случва благодарение на съвместните усилия на правителство, областна и общинска администрация и военно ръководство и ще донесе значими социално-икономически последствия за ... още
Ритуал по полагане на военна клетва от резервисти от доброволния резерв на Република България се проведе днес, 01.12.2017 г.,  на строевия плац на войскови район 1163 – гр. Плевен.
След полагане на клетвата приветствено слово към военнослужещите произнесе полковник Николай Бешев – командир на Единния център за начална подготовка – гр. Плевен. Той поздрави войниците и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
Поздравления бяха поднесени и от началника на Централно военно окръжие – гр. София полковник Георги Петков.
От 20.11 до 01.12.2017 г.  бе организиран и проведен курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена ... още
По заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов военнослужещи от 4 военни формирования за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Сухопътните войски са в пълна готовност да се притекат в помощ на населението предвид прогнозите за очаквани наводнения.
На територията на София в очакване за оказване на помощ е ФОППБ на в.ф. 28610 – София, в направление Благоевград и Кюстендил в готовност е ФОППБ на в.ф. 26400 – Благоевград, на територията на Смолянски окръг – ФОППБ на в.ф. 28330 – Смолян и в направление Хасково и Кърджали – в.ф. 52740 – Хасково.
Способности и натренираност при изпълнение на тактически действия, свързани с воденето на отбранителен бой, показаха военнослужещите от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, на приключилото двудневно тактическо учение (28-29.11.2017г.) на Учебен център „Победа” край Ямбол. Учението на тема: „Действия на механизирана рота, смесен противотанков взвод и зенитно-ракетен артилерийски взвод при отбрана” се проведе под ръководството на командира на батальона подполковник Ивайло Иванов.
       Военнослужещите отработиха ситуации, създадени от имитационната команда за проверка на действията по управление и организиране взаимодействието между механизираната рота и двата взвода от батальона.  Дейностите им бяха ръководени от ... още
Днес, 29.11.2017 г., в района на 78 батальон за осигуряване - София, приключи двудневната съвместна щабна тренировка на Сухопътни войски,  в която участваха военнослужещи от командването и от формированията на СВ. Ръководител на съвместната тренировка бе началникът на щаба на СВ бригаден генерал Николай Караиванов.
Тренировката има за цел да се сглобят мрежите за управление и да се съгласуват действията в щабовете и между самите щабове. За изпълнението на дейностите си щабът бе изнесен на полеви условия и бяха развърнати елементи от системата за командване и управление.
Щабната тренировка се проведе в условията на комплексна тренировка на комуникационно-информационната система на Българската армия. По време на тренировката, с развърнатите КИС бяха демонстрирани ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени