С тържествен ритуал, днес, 8 октомври, в гр. Шумен се извърши смяна на длъжността командир на Базата за съхранение на въоръжение и техника и подготовка на резервисти, той и началник на гарнизон Шумен. На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и комисия от щаба на Сухопътните войски.
Досегашният командир полковник Емил Симеонов е назначен за началник на щаба на 2-ра механизирана бригада.
За нов командир на Базата със заповед на министъра на отбраната е назначен полковник Добромир Добрев.
В обръщението си към личния състав генерал – майор Михаил Попов изрази увереността си, че полковник Добрев ще продължи да следва създадените добри традиции, ще създаде и нови за по- доброто изпълнение на поставените задачи. „Полковник Добрев е високо подготвен офицер с доказани професионални качества и със своя опит и умения достойно ще продължи да работи за издигането авторитета на формированието, както сред местната общественост, така и сред формированията от Сухопътните войски“, каза още генерал-майор Попов.
Командирът на Сухопътните войски благодари на полковник Симеонов за службата и му пожела късмет и успехи на новата длъжност. От своя страна полковник Симеонов благодари на военнослужещите и цивилните служители от Базата. Пожела им да продължат да се трудят за благото на Родината и да бъдат добър пример за останалите формирования от Сухопътните войски.
Генерал – майор Попов пожела на полковник Добрев и на личния състав на формированието много здраве, лично и семейно щастие, и бъдещи успехи!
Полковник Добрев заяви, че най-важни за него са хората с тяхната мотивация, отговорност и подготовка. „….Вие сте гръбнакът на формированието, с Вашата лоялност и трудолюбие взаимно ще продължим да се подкрепяме и надграждаме това, което сме постигнали досега....”.

Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени