Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 09.06. до 15.06.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 131 военнослужещи.
Техника – 65 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по уширяване на фундаменти за основни и второстепенни колони, монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, монтаж на оградна мрежа на второстепенна преграда, монтаж на спирала режеща тел -„БРУНО”, монтаж на пана, подобряване на носимоспособността на пътната настилка на пътищата за подвоз на бетон и материални средства и отводняване на фундаменти за основни и второстепенни колони.
Считано от 02.06.2014 г. основните усилия на личния състав участващ в операция „СЪВМЕСТНИ ... още
От 10.06.2014 г. до 13.06.2014 г. в град Карлово се проведе Общоармейския шампионат по футбол на малки врати за мъже, чийто домакин бе 61 Стрямска механизирана бригада. В спортната надпревара взеха участие отборите на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 61 механизирана бригада - Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора, ВА „Г.С. Раковски” - София и НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново, които се съревноваваха на принципа  “всеки срещу всеки”, като в края на надпреварата броя точки и головата разлика определиха призовите места.
Днес, 13.06.2014 г., се проведоха решителните срещи. След оспорвана борба на футболното поле, първото място зае отборът на домакините – 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. Второто място в шампионата завоюва отборът на Сухопътните войски, а на трето място е отборът на Военноморските сили. Призьорите бяха наградени с купи и медали от полковник Христо ... още
Вчера, 12 юни във военно формирование 28880 - Белене. се проведе последното за тази учебна година занятие с учениците от клуб „Приятели на армията”. Занятието се проведе на полигона на военното формирование, където учениците се запознаха с основните видове въоръжение в Българската армия и в частност с устройството и функционалните характеристики на автомат „Калашников”.
Капитан Даниел Маринов разясни на участниците начина на действие на въоръжението и обясни предпазните мерки, които трябва да се спазват, като наблегна на факта, че оръжията са изключително опасни и използването им изисква голяма отговорност. Учениците се запознаха с начина за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи от формированието упражниха стрелба с халосни патрони.
С огромно внимание и не скрит интерес децата слушаха обучаващите ги военнослужещи. В края на срещата те не пропуснаха да благодарят и да ... още
От 10 до 12.06.2014. в Единния център за начална подготовка в град Плевен се проведе курс по „Планиране на подготовката на войнишкия състав” с военнослужещи от морската пехота на САЩ, в изпълнение на „План за съвместната българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2014”.
Военнослужещите от морската пехота на САЩ бяха посрещнати от командира на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев, който ги запозна със задачите на Единния център за начална подготовка и историята на град Плевен.
В проведените лекции и дискусии американските инструктори споделиха своя практически опит от участито си в мисии. Курсът завърши с провеждането на Combat Fitness Test на стадиона на Единния център за начална подготовка. Въпреки високите температури военнослужещите от Българската армия показаха, че по нищо не отстъпват на своите американски колеги.
В курса участваха военнослужещи от формирования на Съвместното командване на ... още
„Сертификационната оценка на 4 ББГр е „боеготов”. Офицерите от щаба показаха способности, умения и навици за изпълнението на операции по трите мисии на Българската армия, които са възложени на Въоръжените сили на Република България. „Гордея се с моите военнослужещи от състава на досега сертифицираните 4 батальонни бойни групи от СВ и с това, което те правят в интерес на нашата Родина” каза генерал-майор Нейко Ненов днес, по време на деня за високопоставени гости и медии на приключилото тактическо учение „МИРЕН СТРАЖ 14”.
Учението за национално сертифициране на последната 4 батальонна бойна група от състава на 61 Стрямска механизирана бригада, се проведе за времето от 30.05.2014 г. до 12.06.2014 г. на Учебен полигон „Ново село”. На него бе дадена отлична оценка на готовността, бойните способности и оперативната съвместимост на батальонната бойна група за участие в съвместни съюзни операции.
Учението бе ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени