Днес, 13-ти януари 2014 г. от 10.00 ч. на Учебен център „Марино поле” 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово проведе „Анализа на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и подразделенията от 61 мбр през 2013 г.”. На анализа присъства генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски.
В своето експозе пред щаба на бригадата, пред командирите на батальони и дивизиони и пред главните сержанти на формированията полковник Маргарит Михайлов – началник на щаба на бригадата засегна всички въпроси и задачи, които са стояли за решаване през изтеклата година и с чувство на удовлетворение отбеляза, че всички те са изпълнени по достоен начин. Той се спря подробно на всички направления, по които е работено през изминалата учебна година, като посочи положителните и отрицателните страни в подготовката.
В хода на анализа отношение взеха заместник-командирът по логистичното осигуряване, подполковник Стойчо Владев ... още
На 10 януари 2014 г. в Сухопътните войски окончателно приключи коледната благотворителна кампания за набиране на средства за фондация „Деца на Българската армия”. В различни благотворителни прояви – базари, концерти и тържества беше събрана и предоставена на фондацията сумата от 10 181, 50 лева.
В кампанията участваха всички военни формирования от Сухопътните войски, които предоставиха суми, както следва:
Командване на сухопътните войски – 770 лв.;
В.ф. 34750 – Карлово – 4411,50 лв.;
В.ф. 24150 – Стара Загора – 827,50 лв.;
В.ф. 32990 – Пловдив – 705 лв.;
В.ф. 46690 – Пловдив – 545,50 лв.;
В.ф. 22220 – Сливен – 455 лв.;
В.ф. 28880 – Белене – 365 лв.;
В.ф. 26400 – Благоевград – 319,50 лв.;
В.ф. 24620 – Свобода– 311 лв.;
В.ф. 24490 ... още
Днес, 10.01.2014 г. на тържествено събрание – концерт в гарнизонния военен клуб в град Чирпан, военнослужещите и цивилните служители от вoенно формирование 24620 – Свобода отбелязаха празника на военното разузнаване – 12 януари и празник на формированието.
В приветствено слово командирът на военно формирование 24620 – Свобода подполковник Пламен Ганев благодари на личния състав за самоотвержения труд, силния дух и непоколебима воля, с които се изпълняват задачите. Пожела на военнослужещите крепко здраве, бодрост и сили за съхраняване и развитие на традициите и ценностите на Българската армия. Тържествената част приключи с награждаване на отличили се военнослужещи от състава на батальона.
Гости на тържеството бяха генерал-майор Нейко Ненов – командир на Сухопътните войски, г-жа Кичка Петкова – кмет на община Чирпан, директори на училища, банки, структури за сигурност в община Чирпан, както и представители на военнопатриотични ... още
Днес, 10 януари 2013 ч. от 11:00 ч. 20 новоприети военнослужещи положиха военна клетва във военно формирование 52740 – Хасково. Ритуалът се проведе на строевия плац на формированието. Командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров прие строя от командващия клетвата капитан Захари Генев. Духовият оркестър на 2-ра Механизирана бригада участва в ритуала.
Новите войници дадоха тържествено обещание за вярност към народа и Родината пред бойното знаме на 2-ра Механизирана бригада и пред своя командир майор Николай Александров. Техните близки и роднини с вълнение наблюдаваха как всеки един изрече заветните думи „Заклех се!”.
Официални гости на мероприятието бяха временно изпълняващият длъжността Областен управител на Хасково г-н Кадир Исов, който поздрави военнослужещите, командирът на ПУП „Корен” подполковник Анатолий Първанов, началникът на Областен военен отдел Хасково подполковник Славчо Колев.
Слово ... още
Днес, 10.01.2014 г. в град Смолян се проведе церемония по изпращане на 2-ри Екип от съветници и група за непосредствена охрана, сформирана от 101 алпийски батальон. Присъстваха областният управител на област Смолян господин Димитър Кръстанов, кметът на община Смолян господин Николай Мелемов, заместник-командирът на 68 бригада Специални сили полковник Стефан Горчев, началника на ОД на МВР Смолян господин Евгени Василев, началникът на Гранична полиция Смолян господин Божков, председателят на СОСЗР о.р. полковник Раков.
Молебен за здраве отслужи архимандрит Висарион, архириески наместник на Смолянска духовна околия в съслужение с духовници от Смолян. Поздравление по случай сертифицирането отправи командирът на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров.
Слово произнесе старши съветник и командир на 2-ри екип подполковник Георги Караджов. Приветствия отправиха и архимандрит Висарион, областният управител и кметът на община Смолян. Ритуалът завърши с тържествен марш ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени