В изпълнение на плана за двустранно сътрудничество между Република България и Съединените американски щати 4 артилерийски полк беше посетен от 2 офицери, 1 цивилен преподавател по английски език и 11 кадети от Университети на САЩ по програма: „CULTURE AND LANGUAGE PROFICIENCY PROGRAM”.
Гостите бяха посрещнати от командира на 4 артилерийски полк полковник Димитър Крумов Илиев, който изнесе брифинг на тема „История, мисии и задачи на 4 артилерийски полк”.
По време на престоя си, който ще продължи до 27.06. те ще проведат съвместни занятия по английски език с обучаеми военнослужещи от гарнизон Асеновград.
Културната им обиколка включва посещение на културни и исторически обекти в град Пловдив, град Асеновград, град Бачково, град Смолян, град Панагюрище, Чудните мостове, Кръстова гора, Скален комплекс „Перперикон” и Тракийската гробница в Старосел.
Днес, 18 юни 2014 г. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се срещна с новоназначения аташе по отбраната на САЩ в Република България полковник Джейми Краухърст и новия Сухопътен аташе подполковник Джеймс Суорц и техните предшественици полковник Реймънд Шулц и подполковник Брус Карсуел.
По време на срещата гостите бяха запознати със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски посредством брифинг. Бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни.
Генерал-майор Нейко Ненов подчерта личния принос на полковник Шулц и подполковник Карсуел за активното развитие на сътрудничеството между Сухопътните войски на САЩ и България и изрази надежда за продължаване на традиционно добрите отношения през мандата на полковник Джейми Краухърст и подполковник Джеймс Суорц.
В срещата участва и Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев.
Генерал-майор Нейко Ненов ... още
Днес, 18.06.2014 г. на ГУЦ „Люляк” се проведе занятие по огнева подготовка /стрелба/ с учениците от клуб „Приятели на армията” от Професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов” – Стара Загора. Учениците проведоха стрелба с автомат и картечница „Калашников”.
В занятието взеха участие директорът на училището, класният ръководител и 25 ученика от 10 клас. Мероприятието беше организирано и проведено от офицери и сержанти от състава на военно формирование 48430 – Стара Загора.
Вчера, 17.06.2014 г. се проведе бригаден шампионат по военен трибой, в който взеха участие отбори от формирования на 2 механизирана бригада. Първо място завоюва отборът на военно формирование 48430 – Стара Загора, второто място зае отборът на военно формирование 52590 – Ямбол, а на трето място е отборът на военно формирование 54100 – Ямбол.
Военнослужещите бяха наградени с купи, медали и грамоти от ... още
В изпълнение на плана за двустранно сътрудничество между Република България и Съединените американски щати днес 16.06.2014 г. 2-ра Механизирана бригада беше посетена от 15 кадети от Университети на САЩ по програма: „CULTURE AND LANGUAGE PROFICIENCY PROGRAM”.
Гостите бяха посрещнати от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров, а подполковник Господинов изнесе брифинг на тема „История, мисии и задачи на 2 механизирана бригада”.
Освен гарнизон Стара Загора, бъдещите американски офицери ще посетят още и гарнизоните Хасково и  Ямбол.
По време на престоя си те ще проведат съвместни занятия по английски език с обучаеми военнослужещи от гарнизон Стара Загора.
Културната им обиколка включва посещение на музея „Неолитни жилища”, Историческия музей в Стара Загора и още редица забележителности с които ще обогатят знанията си за нашата красива страна.
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 – Благоевград от Сухопътните войски с ръководител капитан Росен Михайлов унищожи 1 бр. артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в парка на гр. Симитли, област Благоевград.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени