В Сухопътните войски започнаха благотворителните коледни тържества за събиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”. От проведената до този момент дарителска кампания сред личният състав от Сухопътните войски бяха събрани над 5000 лева, които вече са внесени по сметката на фондацията.
 „Искрено се надявам, че ще продължим тази благородна кауза да подкрепим децата на Българската армия, нашите деца, децата на нашите колеги загинали при или по повод изпълнение на военната служба” каза днес командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов след коледния благотворителен концерт на Биг-бенда на военния духов оркестър на 2 механизирана бригада, проведен в командването на Сухопътните войски. Отиващата си 2013-а бе успешна за Сухопътните войски, подчерта генерал-майор Ненов в края на предколедното тържество. Той благодари на военнослужещите и цивилните служители за усилията, старанието и професионализма през годината. Аз се гордея с ... още
Коледа е любимото време от годината на всяко дете! По този повод днес, 19.12. във Военен клуб – Карлово се проведе Коледно тържество с децата на военнослужещите и цивилни служители от 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Над 100 деца и техните родители тръпнеха в очакване от появата на Белобрадия Старец, а той успя да ги изненада и тази година, като се появи заедно със Снежанка на бойна машина на пехотата, което паркира в центъра на града. Малчуганите се включиха активно в коледни игри заедно с Дядо Коледа и Снежанка и получиха много изненади, подготвени от Добрия Старец. На сцената, пред красивата шейна и елени, и триметровата елха, децата от ДЦДГ „Светлина” - Карлово с директор г-жа Румяна Чолакова изпълниха много песни, танци и стихотворения отправени към Дядо Коледа. Добрия Старец получи уверението, че при него са най-послушните деца, които тръпнеха в очакване, че скоро ще отвори огромния чувал с подаръци, който беше донесъл за тях. Така празникът завърши ... още
Във военните формирования 42600-Мусачево и 22790-Горна Оряховица от състава на Сухопътните войски се проведоха благотворителните коледни тържества за събиране на средства за Фондация „Деца на Българската армия”.
 На организирания концерт по случай Коледните празници, съвместно с кметството на село Мусачево, местните жители отвориха сърцата си, проявиха  съпричастност за да имат светла Коледа и децата на загиналите военнослужещи и цивилни служители от редиците на Българската Армия . Събраните средства бяха преведени по сметката на фондация „Деца на Българската армия”.
Днес, 18 декември, на строевия плац пред личния състав на формированието, командирът на 55-ти инженерен полк полковник Иван Стоянов връчи лично отличителните идентификационни знаци на главните сержанти от полка.
Новите знаци имат пет степени, подредени по реда на йерархията. Същите бяха разработени по предложение на главните сержанти от формированията на Сухопътните войски и утвърдени в пилотен проект от командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.
Носенето на отличителни знаци за идентифициране на главните сержанти ще има дълбок психологически ефект и допълнително ще стимулира и мотивира войниците и сержантите в стремежа им към професионално усъвършенстване.
От 16 до 18 декември 2013 г. във 2-ра механизирана бригада се проведе мероприятие по двустранното сътрудничество с Армията на САЩ. Група, ръководена от майор Брайън Томблин от Националната гвардия на Щата Тенеси запозна офицери от щаба и формированията на бригадата с процедурите на Армията на САЩ при подготовката и развръщането на батальонни бойни групи.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени