Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на отбраната Николай Ненчев, които са в бедстващия регион на община Смолян днес, 14 март, се срещнаха с военнослужещи от 101-ви Алпийски батальон. Премиерът изказа своята благодарност към военнослужещите за неуморната им помощ в последната седмица. Той ги поздрави за добре свършената работа и ги увери в своята и на правителството подкрепа. Министърът на отбраната Николай Ненчев беше запознат от командира на 101-ви Алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров с условията, при които военнослужещите оказват непрестанна помощ на населението, както и с извършените до момента и с предстоящите им действия. Беше потвърдено, че комуникацията с местните власти е много добра.
Пред журналисти министър Ненчев разясни внесения вчера проект на Закон за ратифициране на Споразумението за поддържане на гарнизон между Република България и Върховното главно командване на обединените въоръжени сили в Европа (SHAPE) относно базова поддръжка на ... още
Конференция по въпросите на военноинженерното осигуряване на Българската армия се проведе от 11 до 13 март във военно формирование           28880 под ръководството на За началника на отдел „Инженерно осигуряване” в дирекция „Операции и подготовка” в Щаба на отбраната полковник Антон Шопов. В мероприятието взеха участие представители на отдел „Инженерно осигуряване”, Съвместното командване на силите, представители на командванията на Сухопътните войски, Военноморските и Военновъздушните сили, Военна Академия „Г.С.Раковски” и НВУ „Васил Левски”, Института по отбрана „Проф. Цветан Лазаров”, представители на военни формирования 28880 - Белене, 44220- Пловдив, 44200 – Стара Загора и 54890 – Казанлък.
  Целите на конференцията бяха насочени към запознаване на участниците със състоянието и предизвикателствата пред военноинженерното осигуряване на ... още
Днес, 13 март, модулна група от 14 военнослужещи от 101 алпийски батальон продължават да оказват помощ на населението в Смолянско. 10 военнослужещи с роторен снегорин пробиват и разчистват пътя до с. Турен.
Друга група продължава да осигурява с агрегат електрозахранването на дома за психично болни в с. Петково, община Смолян.
Вчера военнослужещи разчистваха пътя между селата Киселчово и Борика с роторен снегорин и друга техника и оказваха съдействие на НЕК за сглобяване на високоволтов стълб за високо напрежение в с. Средногорие. Благодарение на усилията на военнослужещите от 101 алпийски батальон пътищата между селата Черешова ряка, Киселчово, Кремене, Борика вече са проходими.
Военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в област Смолян. 12 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника днес, 12 март, ще пробиват и разчистват пътя между селата Киселчево и Борика. Друга група с високопроходима техника ще окажат съдействие на НЕК за сглобяване на високоволтов стълб за високо напрежение в с. Средногорие. Алпийският батальон ще осигури и агрегат за електрозахранване на дома за психично болни в с. Петково, община Смолян.
Вчера 20 военнослужещи от 101-ви алпийски батальон с роторен снегорин и друга техника са пробивали и разчиствали 6 км път между селата Черешова ряка и Кремене. Друга група с високопроходима техника са доставили хляб на населението в с. Неделино.
За тринадесета поредна година, днес, 11.03.2015 г., в гарнизон Асеновград се проведе честването на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия – 11-ти март и 87 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.
Мероприятията започнаха два дни по-рано, когато в началото на седмицата на територията на полка, благодарение на Историческия музей  в Панагюрище, Държавния архив – Пловдив и Народната библиотека „Иван Вазов” – Пловдив, беше открита изложба – „Освобождението на България в картини и литографии”. Вчера, на строевия плац на Четвърти полк, командирът на полка полковник Лъчезар Мишев награди отличили се военнослужещи.
Основният акцент на честванията бе на 11-ти март. На строевия плац на 4-ти полк полковник Лъчезар Мишев прие строя на личния състав, с което започна тържественото събрание, посветено на празника. В словото си той изтъкна значението на датата 11-ти март, като направи кратка ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени