На 18.12.2015 г. командирът на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев и военнослужещи посетиха дома за деца с увреждания „Олга Скобелева”.
По случай Коледа и Нова година на дома бяха дарени елха, хранителни продукти, лакомства и шоколади. Командирът връчи на директорката г-жа Нина Гаргова поздравителен адрес, а на децата пожела да са здрави, послушни и успешни в училище.
От своя страна децата подариха на бригаден генерал Явор Матеев сувенир и картичка, които са направени ръчно от тях и след това го поканиха да посети стаите за отдих и почивка, дневните стаи, където си подготвят уроците.
На 17.12.2015 г. в сградата на Областна администрация – Благоевград се проведе церемония по награждаване на победителите в конкурса, посветен на 100 годишнината от Първата световна война, под наслов: „Който помни миналото и знае настоящето е сигурен за бъдещето”. Конкурсът беше под патронажа на Областния управител на област с административен център Благоевград – г-н Бисер Михайлов и в него се включиха 45 ученици от община Благоевград, Симитли, Гоце Делчев, Гърмен, Якоруда, Сандански, Петрич и Сатовча.
Провеждането на конкурса е част от календарните чествания, посветени на 100 годишнината от Първата световна война и е реализиран от Инициативния комитет за честванията, участие в който има и военно формировние 26400 – Благоевград.
На провелата се церемония заместник-командирът на военно формирование 26400 – Благоевград майор Кирил Спаневиков приветства екипа организирал и реализирал конкурса за това, че са успели да запалят искрицата на ... още
Днес, 18.12.2015 г., приключи обучението на 53-ма военнослужещи от Сухопътни войски в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) с командир полковник Любомир Вачев. Те се обучаваха в общовойскова и военна подготовка за придобиване на първо сержантско звание.
В тържествената обстановка на плаца на формированието, военнослужещите получиха своите документи за назначаването им на сержантски длъжности. Документите им връчиха офицери от ръководството на центъра.
 
Вчера, 17.12.2015 г., формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 26400 - Благоевград от Сухопътните войски с ръководител капитан Борислав Войнов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. танков снаряд, открит в местността “Стайчовец” в землището на гр. Банско, област Благоевград.
Вчера, 16.12.2015 г., военнослужещи от формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия на военно формирование 28880 - Белене за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси под ръководството на старши лейтенант Мартин Станчев извършиха разузнаване и обезопасяване на силно корозирал снаряд, открит при извършването на изкопни работи пред сградата на Общината в град Никопол.
Откритият снаряд бе транспортиран и унищожен на обезопасено и съгласувано с органите на МВР място.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени