Занятие на тема „Оказване на първа помощ” проведоха военнослужещи от 2-ри механизиран батальон от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада с ученици от Професионалната гимнация по транспорт и транспортен мениджмънт в град Казанлък.
В рамките на един учебен час старшина Ана Жейнова и сержант Тинка Шатавчиева запознаха децата с основни техники, които са полезни в ситуации при оказване първа помощ на пострадал, докато на мястото на инцидента пристигне специализиран екип на Бърза помощ.
Средношколците взеха активно участие по време на практическата демонстрация, споделиха свой опит, обогатиха знанията си и се включиха с интересни въпроси по време на часа. В края на занятието, старшина Петко Гамишев обобщи най – важните моменти, на които учениците трябва да обърнат внимание, за да преминат успешно състезанието между различните отбори на „Клуб приятели на армията”, което ще се проведе в средата на тази година.

 
„От името на командването на Сухопътните войски пожелавам на всички военнослужещи и цивилни служители от 4-ти артилерийски полк успешна и спорна 2020-та година. Благодаря за положените през годината усилия и старание“ каза днес, 16 януари, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, който присъства на  анализа на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от полка за 2019 година.
 Командирът на формированието полковник Лъчезар Мишев представи резултатите от дейността на военнослужещите през изминалата година. „Усилията, приоритетите и задачите, стоящи за изпълнение пред личния състав, бяха насочни към изпълнение на трите мисии - „Отбрана”, „Принос към националната сигурност в мирно време” и  „Подкрепа на международния мир и сигурност”. Проведените учения, тренировки и бойни стрелби показват, че формированията на полка са способни да изпълняват заповяданите ... още
Днес, 16 януари 2020 г., военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово взеха участие в тържественото честване на 142-ата годишнина от избора на Първия градски съвет в Карлово.
Ритуалът започна в 10.00 часа с празничен водосвет в храм “Свети Николай” - мястото, където на 16 януари 1878 година, само няколко дни след Освобождението на китното подбалканско градче Карлово, сред 35 души Васил Караиванов е избран с тайно гласуване за председател на Първия изборен градски съвет. Направена беше кратка историческа ретроспекция на събитията от представител на Историческия музей в Карлово и положени цветя в знак на признателност към будната съвест и достойната гражданска позиция на тогавашната карловска интелигенция от председателя на общинския съвет – Карлово Доньо Тодоров, заместник-кмета на община Карлово Антон Минев, Петър Петров – заместник-областен управител на област Пловдив, полковник Иван Иванов – началник ... още
Анализ на подготовката на командирите, щабовете и военните формирования от 2-ра мбр за учебната 2019 година, в който  участва командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов се проведе днес, 15 януари,  във Военен клуб – Стара Загора.
Анализът започна с експозе на командира на бригадата бригаден генерал Стоян Шопов, който представи най-важните направления в дейността през 2019 година по трите мисии на БА и акцентира върху бойната готовност, бойната подготовка, логистичното осигуряване и състоянието на учебно-материалната база, както и войсковия ред и дисциплината. Той благодари на личния състав за положените усилия и постигнатите резултати и насочи вниманието на аудиторията към основните приоритети, отговорности и предизвикателства през 2020 година.
След докладите на заместник-командира на бригадата полковник Недялко Ников, началникът на щаба полковник Емил Симеонов, заместник –командира по логистичното осигуряване полковник Тодор ... още
Днес, 13 януари 2020 г., във Военен клуб – Карлово се проведе „Анализ на подготовката на командирите, щабовете и формированията от 61 мбр през 2019 г.”. В него участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главни сержанти на формирования от състава на бригадата.
В своето експозе бригаден генерал Дешков представи задачите и мероприятията, изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2019 година и благодари на личния състав за постигнатите резултати. След това обърна внимание на основните предизвикателства и приоритизирането на задачите пред формированията от бригадата през 2020 година, като  подчерта, че венецът на подготовката на формированията от бригадата ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени