Мероприятията ще започнат на 21 септември, в навечерието на празника, от 16.00 ч. с поднасяне на венци и цветя от военнослужещи от 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е - Горна Оряховица пред Мемориала на загиналите герои във воините за национално обединение в града.

Вечерта от 20.00 ч. военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово ще проведат тържествена проверка-заря в село Климент. По същото време представителни формирования от 3-то Бригадно командване – Благоевград ще участват в тържествена проверка-заря на площад „Цола Драгойчева“ в град Бяла Слатина.

На 22 септември, военнослужещи от формированията на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора ще издигнат националния флаг от 10.00 ч. пред община Ямбол. В знак на признателност венци и цветя ще бъдат поднесени от 10.30 ч. пред паметника „На загиналите във войните старозагорци“ в град Стара Загора и от 11.00 ч. пред паметника на Незнайния войн на площад „Свобода“ – в град Хасково.

От 11.00 ч. военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен ще участват в ритуали по полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци в град Сливен и пред паметника на Свободата в град Русе.

Военнослужещи от 3-то Бригадно командване - Благоевград ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на загиналите граждани от община Благоевград във войните за обединението и независимостта на България на площад „Георги Измирлиев“ в града от 10.00 ч., а от 11.00 ч. ще положат венци и цветя пред  паметника на загиналите във войните в град Сандански.

Военнослужещи от 5-то Бригадно командване - Плевен, ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметен знак, поставен на площад „Стефан Стамболов“ в града от 11.00 ч.

Военнослужещи от 55-ти инженерен полк – Белене ще поднесат венци и цветя от 11.00 ч. пред паметника на Свободата в град Свищов.

Военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево ще участват в ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Загиналите във воините жители на община Елен Пелин и дефилир с издигане на националния флаг на площад „Независимост“ в град Елин Пелин от 10.30 ч.

 

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени