Днес, 13.11.2019 г., военнослужещи и цивилни служители от командването и щаба на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, участваха в поход до с. Елхово, община Николаево. По време на похода се проведе и военен ритуал по полагането на венец пред паметника „На падналите за свободата на Родината герои'', който е изграден през 1953 г. в памет на падналите за свободата на Родината през Сръбско-българската, Балканската и Първата световна войни.
На ритуала присъстваха командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, началникът на щаба на бригадата полковник Емил Симеонов, заместник-началникът на щаба на бригадата подполковник Тихомир Димчев, г-жа Станимира Крачанова от „Административно обслужване” на кметството в с. Елхово, военнослужещи и цивилни служители от щаба на формированието, както и жители на селото.
       Вчера, 12 ноември, в залата на община Ямбол се състоя премиера на филм за участието на 20-ти самоходен артилерийски дивизион в тактическо учение с бойни стрелби „Вулкан – 19”.
        Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов откри събитието и след представянето на филма връчи благодарствен адрес на представителите на ръководството на Информационния център на Министерството на отбраната” и плакет - самоходна артилерийска установка – 2С – 1 на господин Стоян Марков - началник на отдел „Военен телевизионен канал”.
        Бригаден генерал Шопов благодари на екипа за положения труд, старание и ангажираност в процеса на заснемане на учението, и съпреживявайки войнското ежедневие с военнослужещите от 20 садн са станали  част от общността и семейството на 2 ... още
По повод предстоящия празник на Сухопътните войски, днес, 11 ноември, на гарнизонен учебен център „Червен” се проведе общоградски турнир по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”. В него  взеха участие  отбори от 4-ти артилерийски полк, община Асеновград, районно управление на полицията, Архиерейско наместничество-Асеновград, съюз на предприемачите – Асеновград,  Многопрофилна болница за активно лечение – град Асеновград, представители на регионалните средства за масово осведомяване, строителна фирма „Запрянови”, народно читалище „Родолюбие-1873” и на бивши военнослужещи, служили в артилерийския полк в Асеновград. Командирът на 4-ти артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев откри традиционния турнир,който се проведе в две дисциплини – прецизна и динамична стрелба. Всеки отбор се състоеше от четири участника – по двама за двете дисциплини.
          В ... още
В почивния съботен ден, 9 ноември, военнослужещи от състава на 2-ра механизирана бригада взеха участие в общоградската инициатива за засаждане на повече от 10 000 фиданки в местността „Магарешка поляна”.
Военнослужещите, съвместно с граждани на Стара Загора, участваха в залесяването на местността, с което подпомогнаха увеличаването на горския фонд в град Стара Загора и озеленяването на пространствата, пострадали по време на пожарите през 2007 г.
Кметът на община Стара Загора господин Живко Тодоров благодари на военнослужещите за участието им в благородната кауза.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени