На 23 и 24 октомври 2019 г. гарнизон Сливен бе домакин на финалния кръг от Държавното военно първенство по футбол за настоящата година, което бе открито от председателя на организационния комитет на държавните военни футболни първенства за мъже и жени бригаден генерал Борислав Сертов.
 Футболното първенство е част от спортните прояви на Националната военна спортна федерация с председател на Управителния съвет вицеадмирал Емил Ефтимов.  На срещите от финалния кръг присъства генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев, който е член на управителния съвет, а преди това в продължение на пет години е бил и председател на УС. Той изрази радостта си, че се увеличават членуващите клубове, които от 16 сега вече са 33.
Медалите и купите връчиха вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков и председателят на организационния комитет на държавните военни футболни първенства бригаден генерал Борислав Сертов.
Отборно класиране-жени:
1.ВУСК ... още
Състезание по тактико-специална подготовка за определяне на най-добър разчет на бойна машина и транспортно зареждаща машина в Сухопътните войски за 2019 г. се проведе на 21 и 22 октомври в гарнизон Плевен в района на зенитно-ракетния дивизион от състава на 2-ра механизирана бригада.
Състезанието се проведе под ръководството на комисия, назначена от командира на Сухопътните войски, с председател полковник Спасимир Чепишев от отдел „Подготовка на войските” на Командването на Сухопътните войски.
В динамичната и оспорвана надпревара участваха най-добрите разчети от зенитно-ракетните дивизиони на 2-ра и 61-ва механизирани бригади.
 Военнослужещите от зенитния дивизион на 2-ра мбр демонстрираха по-добри теоретични познания и практически способности, а високата им мотивация спомогна за завоюването на призовите места.
 
Днес, 21.10.2019 г., от 10:30 часа на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София официално беше открито международното ротно-тактическо учение “LIONS LAND - L19”.
В международното учение “LIONS LAND - L19” участват 150 военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от Сухопътните войски на Република Сърбия. Учението ще се проведе на Учебен център „Сливница“ в периода 21- 25 октомври 2019 г.
Командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев официално откри учението “LIONS LAND- L19”. В своето приветствено слово към участниците, полковник Кръстев декларира своята увереност в отличната бойна и физическа подготовка на военнослужещите и от двете армии и заяви, че това учение ще даде възможност на военнослужещите да надградят своите знания, умения и компетенции, да създадат трайни приятелства и да защитят честта на своята нация. В ... още
На 19 октомври военнослужещи от Бригадното командване - Благоевград взеха участие в чествания, посветени на 107 годишнината от освобождението на Свети Врач (днес Сандански) от османско владичество.
Тържествата започнаха в градския парк пред паметника на генерал Георги Тодоров. Началникът на почетния караул старши лейтенант Иван Секулов, рапортува на командира на Трети механизиран батальон подполковник Кирил Спаневиков, който поздрави военнослужещите по случай празника, след което бе проведен ритуал по издигане на националното знаме.
В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал - свободна, независима и обединена България, военнослужещите положижа венци и цветя в знак на признателност пред паметника на генерал Георги Тодоров.
На тържественото честване присъстваха представители на общински и държавни институции и стотици деца, ученици, граждани и гости на град Сандански.
На Учебен полигон „Ново село” на 16 и 17 октомври 2019 г.  се провежда тактическо учение „СТОМАНЕН ЩИТ-2019” на тема Отбрана на танков батальон в главните сили на пехотна бригада без съприкосновение с противника“. Чрез сертификационното учение се оценяват способностите на 61 танков батальон от Центъра за подготовка на специалисти – Сливен за развръщане и способностите му за изпълнение на задачи в национални или коалиционни операции в съответствие със стандартите на съюзното командване на НАТО по операциите.
Офицер, планиращ учението, е командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Провеждащ учението е командирът на Център за подготовка на специалисти полковник Любомир Вачев.
Директор на учението е заместник-командирът на ЦПС полковник Данчо Николов. Офицер с първостепенна отговорност е началникът на щаба на ЦПС полковник Пламен Белчев. Началник на група за разбор и анализ е подполковник Тодор ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени