Днес, 20 септември, в Резиденция „Лозенец“ тържествено беше отбелязан 50-годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков представи пред гостите историята на Командването от създаването му през 1973 г., до наши дни.
„Днес командването на Сухопътните войски посреща 50-та годишнина от своето създаване като един сглобен и мотивиран колектив, готов да изпълнява възложените му от правителството задачи в усложнена и пълна с изменения военностратегическа среда. Изправени и пред предизвикателства сходни по рода си при своето създаване и нарастващи задачи, изискващи визия, планиране и изпълнение извън шаблона, както от команден и личен състав с инициативност и добра подготовка и осигуряване.“
Поздравителен адрес от името на Президента на Република България Румен Радев, прочете съветника на Върховния главнокомандващ на Въоръжените сили по военната сигурност генерал-лейтенант Любчо Тодоров: „На днешния празник се обръщам с признателност и благодарност към командния състав от Сухопътните войски – генералите и офицерите с доказан професионализъм и отговорност при изпълнение на служебния си дълг и служба в името на Родината. Заслужена благодарност и признание отправям и към ветераните от Командването, положили основите и работили неуморно за издигането на престижа и утвърждаването на авторитета на Сухопътните войски“.
По повод Празника от името на министъра на отбраната, на началника на отбраната и от командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи и цивилни служители.
Приветствие от името на министъра на отбрана произнесе заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев, а от името на началника на отбраната – заместник-началникът на отбраната  генерал – лейтенант Михаил Попов. 
На присъстващите бивши командири и заместник-командири на Сухопътните войски, генерал-майор Дешков връчи юбилейни плакети и грамоти.  
Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат изложени експонати от най-модерното снаряжение и оборудване на Сухопътните войски и да се насладят на музикалните изпълненията на Представителния духов оркестър.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени