• Военнослужещи от Сухопътните войски и днес прокарваха противопожарни ивици и гасяха големия горски пожар в планина Славянка

  • Военнослужещи от Сухопътните войски изградиха 60 тонен паром за 66-то масово преплуване на река Дунав

  • Военнослужещи от Сухопътните войски и днес участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

   
   
НОВИНИ
На 07 декември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28880 - Белене от Сухопътните войски, с ръководител капитан Любомир Любомиров унищожи 13 броя артилерийски снаряди, открити при извършване на изкопни работи в село Горна Митрополия, област Плевен.
В изпълнение на заповед на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев на 16 ноември 2011 г. по повод празника на Сухопътните войски - 19 ноември във военните формирования на Сухопътните войски се проведе Ден на отворените врати. На поканата да посетят военните формирования откликнаха представители на местната власт, военно-патриотичните организации, средствата за информация,  много граждани и ученици.
По време на посещенията във военните формирования гостите имаха възможност да се запознаят със съвременни образци съвременно въоръжение и снаряжение използвано в Българската армия, да разгледат военните музей на формированията и да наблюдават демонстрации на тактически действия на подразделенията с въоръжения и техника.
Най-радостни и удовлетворени ... още
Днес, 24.11.2011г. във военно формирование 24490 – Асеновград се проведе официална церемония за сдаване и приемане на длъжността командир на военно формирование 24490 - Асеновград. В церемонията взеха участие командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбраната господин Иван Иванов и началници на отдели от Командването на Сухопътните войски.
Пред личният състав на военното формирование бяха прочетени заповеди за награждаване на полковник доктор Валери Точилов от Министъра на отбраната на Република България, от Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от Командира на Сухопътните войски ... още
Формированията участваха в десетки учения и в 695 бойни стрелби
На 19 ноември Сухопътни войски отбелязват своя празник. На този ден през 1885 г. Българската армия извоюва славна победа в Сръбско-българската война. През 1992 г. 19 ноември е определен за празник на най-големия вид въоръжени сили.
- С какво настроение личният състав на Сухопътни войски (СВ), се подготвя за своя празник?
- Настроението е както подобава за такъв повод – празнично. Нашето настроение и самочувствие идват от добре свършените през годината задачи. По повод празника и за постигнати високи резултати в учебно-бойната дейност от министъра на отбраната г-н Аню Ангелов, от началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и от мен бяха наградени 50 военнослужещи и ... още
На 17.11.2011 г. в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт  по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември. В празничния ден с военнослужещите от Сухопътните войски бяха Министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, бивши командващи на Сухопътните войски, представители на военно-патриотичните съюзи и организациите на офицерите и сержантите от запаса и резерва и много приятели на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев приветства с „Добре дошли” всички гости и с кратко слово припомни направеното от военнослужещите от Сухопътните войски през годината. То може да се обобщи в проведените 695 бойни стрелби с взводовете и отделенията, 65 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени