Любителският духов оркестър и самодейният танцов състав на военно формирование 28880 – Белене спечелиха златен медал от участието си в националния фолклорен фестивал „Фолклорен извор”.
Фестивалът, който е с конкурсен характер, се проведе от 7 до 10 август в село Царевец, Община Свищов под патронажа на Министерството на културата на Република България. Организатори на ежегодното събитие са НЧ „Светлина  - Царевец 1927”, Кметство Царевец, ППОК „Изгрев 93” и Община Свищов.
Целта на фестивала е да съхранява, популяризира и развива народното песенно и танцувално творчество на България.
Духовият оркестър и танцовият състав представиха своите изпълнения във втория ден на конкурса и силно впечатлиха публиката с прекрасните си изпълнения.
Днес, 14 август, на официалния сайт на фестивала бяха публикувани наградените участници, сред който със златен медал за цялостно участие и отлично представяне са духовия оркестър и ... още
Днес, 13 август, в 55-ти  инженерен полк се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на 55-ти инженерен полк”.  
В присъствието на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров и комисия, с председател заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов, командирът на полка полковник Иван Стоянов предаде командването на заместник-командира подполковник Росен Арабаджиев, който ще изпълнява длъжността до назначаването на титуляр. 
Бригаден генерал Любчо Тодоров благодари на полковник Стоянов за отличното ръководство и управление на полка и му връчи предметна награда.
В словото си полковник Стоянов изказа признателността си към личния състав за старанието и усилията, проявени в напрегнатите делници и завърши с думите „Горд съм, че служих във формирование с традиции, с прекрасен личен състав, от знаещи и можещи офицери, сержанти, войници и цивилни ... още
Днес 13 август 2014 г., военнослужещи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението на гр. Мизия.
Заместник - директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР старши комисар Васил Василев, заедно със старшина Николай Иванов – главен сержант на военно формирование 42800 – Плевен координират действията по получаване на даренията (минерална вода,  дрехи, ботуши и ръкавици) за бедстващото население в гр. Мизия. Госпожа Лилия Петрова – доброволец към БЧК, също изрази своята признателност към военнослужещите за съвместните действия при разтоварване на помощите, пристигащи от цяла България.
Постоянно дислоцирани за организацията на храненето на местното население са 23 военнослужещи.
Жителите на град Мизия са изключително доволни и благодарни за  помощта, която им оказват военнослужещите от Сухопътните войски.
Седемнадесет военнослужещи от военно формирование 42800 – Плевен и пет военнослужещи от военно формирование 22160 – Плевен, приготвят топъл обяд за населението на гр. Мизия, за пристигналите доброволци и екипите от БЧК и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, които оказват помощ на населението.
Днес обедното меню включваше кебап върху ориз и кроасан.
За качеството на храната и дезинфекцията на посудата и водата за миене, от 12 август е командирован лекаря на военно формирование 42800 – капитан  Ивайло Христов, който смени колегата си от военно формирование 22160 – майор Милчо Цочев.
Военнослужещите, под ръководството на главния сержант на военно формирование 42800 – старшина Николай Иванов, участват и в разтоварването, и разпределянето на помощите, пристигащи от страната.
Военнослужещи от военно формирование на 42800 – гр. Плевен с командир подполковник Пламен Горанов, продължават и днес 11 август, участието си в приготвяне на храна за бедстващото население в гр. Мизия.
За здравето, безопасността и личната хигиена на развърнатия полеви продоволствен пункт е изпратен военен лекар с реаномобил от военно формирование 42800 – гр. Плевен. Под негово наблюдение се извършва дезинфекция на всеки час на развърнатия полеви продоволствен пункт.
600 бедстващи жители на Мизия, които са определени от общината, имат възможност да се хранят на обяд с топла храна, приготвена от военнослужещите. Освен в развърнатите полеви продоволствени пунктове, по указания на местната власт са развърнати и три пункта за раздаване на храна за бедстващото население, които се намират на възлови места. На същите се извършва дезинфекция преди и след раздаването на храната за населението.
Координацията по централното снабдяването с хранителни продукти се ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени