Военнослужещи от военно формирование на 42800 – гр. Плевен с командир подполковник Пламен Горанов, продължават и днес 11 август, участието си в приготвяне на храна за бедстващото население в гр. Мизия.
За здравето, безопасността и личната хигиена на развърнатия полеви продоволствен пункт е изпратен военен лекар с реаномобил от военно формирование 42800 – гр. Плевен. Под негово наблюдение се извършва дезинфекция на всеки час на развърнатия полеви продоволствен пункт.
600 бедстващи жители на Мизия, които са определени от общината, имат възможност да се хранят на обяд с топла храна, приготвена от военнослужещите. Освен в развърнатите полеви продоволствени пунктове, по указания на местната власт са развърнати и три пункта за раздаване на храна за бедстващото население, които се намират на възлови места. На същите се извършва дезинфекция преди и след раздаването на храната за населението.
Координацията по централното снабдяването с хранителни продукти се ... още
От 11 до 22 август във военно формирование 32890 – Бургас ще се проведе лагерен сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътните войски.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания сержант Георги Начев, които са от военно формирование 28880 – Белене.
В хода на занятията военнослужещите ще отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника и изпълнение на упражнения за сигурност под вода в присъствието на ... още
На 6 август, военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене, извършиха дейности по разузнаване и определяне на възможността за постройка на временен мост над река Батулийска, в района на село Батулия, Община Своге.
В резултат на поройните дъждове съществуващият мост беше частично разрушен, което блокира пътя към няколко населени места в региона и наложи намесата на военнослужещите.
След извършеното разузнаване вчера 7 август, военнослужещи от военното формирование, с ръководител капитан Йордан Стойков, построиха временен мост от типа тежък механизиран мост /ТММ - 3/ на разузнатото и уточнено място на река Батулийска.
След завършване на дейностите по изграждане на моста, с двустранен приемно-предавателен протокол, същият беше сдаден за експлоатация на кмета на село Батулия Петко Николов.
Изграденият временен мост ще осигури достъпа до населените места, блокирани вследствие на проливните дъждове.
На 07 август 2014 г.. в Командването на Сухопътните войски се проведе протоколна среща на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Любчо Тодоров с генерал-адютанта на Националната гвардия на щата Тенеси – генерал-майор Тери Хейстън.
От българска страна на срещата присъстваха бригаден генерал Пламен Атанасов – началник на Щаба на Сухопътните войски, полковник Петър Иванов – началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски” в Командването на Сухопътните войски, подполковник Юри Цонев – главен експерт I степен в сектор „Военни контакти” в Канцеларията на командира на СВ и г-жа Росица Тодорова – старши експерт в сектор „Военни контакти”.
От американска страна ... още
Военнослужещи от военно формирование на 42800 – гр. Плевен и днес 7 август продължават участието си в спасителните дейности в гр. Мизия. В бедстващия район е развърнат полеви продоволствен пункт за топла храна от четири полеви кухни, 4 водоноски, хладилно ремарке, агрегат за електрически ток АД-30, десет товарни и специални автомобила.
Двадесет и четири военнослужещи, от които трима готвачи и един лекар след предварителна дезинфекция на посудата имат готовност от днес вечерта да започнат хранене на 600 човека от населението на три места, които са оборудвани с палатки, маси и столове.
За вечеря ще има сготвен зрял боб и плодове.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени