Днес, 1 септември 2014 г., във военно формирование 24150 – Стара Загора, се проведе тържество по случай празника на Втора Тунджанска механизирана бригада.
Приветствени слова произнесоха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов и командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Илиев.
Бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от бригадата от Министъра на отбраната на Република България, началника на отбраната на Република България, командира на Сухопътните войски, командира на Втора механизирана бригада, управителя на област Стара Загора и кмета на община Стара Загора.
По-късно се състоя ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите от 12-ти пехотен Балкански полк в сражението при Пирот на 14 и 15 ноември 1885 г.
Гости на тържеството бяха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов, заместник-областният ... още
 
Вчера, 28.08.2014 г. на тържествена церемония, която се проведе в района на военно формирование 22160 – Плевен,  министърът на отбраната Велизар Шаламанов, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев наградиха 30 военнослужещи от състава на  военните формирования 42800 – гр. Плевен и 28880 – гр. Белене, които участваха в спасителните дейности и оказаха помощ на жителите в град Мизия, пострадали от наводнението.
Наградени бяха следните военнослужещи:
- подполковник Калоян Василев – от военно формирование 28880 – Белене.
- Старши сержант Чавдар Терзиев - от военно формирование 28880 – Белене.
- Сержант Цветан Цанев – от военно формирование 28880 – Белене.
- Ефрейтор Диан Димитров – от военно формирование 28880 – Белене.
- Ефрейтор Ивайло Ганков - от военно формирование 28880 – Белене.
- ... още
По случай празника на Втора механизирана бригада – 1 септември на гарнизонен учебен център „Люляк” се проведе състезание по стрелба с 9-мм пистолет „Макаров”.
В турнира участваха пет отбора от формированията на бригадата и по един от структурите на Министерството на вътрешните работи и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в град Стара Загора.
В индивидуалното класиране най-добър резултат постигна капитан Иван Георгиев Калчев от военно формирование 48430, следван от подполковник о.р. Кирил Марков Иванов от СОСЗР и инспектор Даниела Петрова Димова от Областна дирекция на МВР – Стара Загора на трето място.
В отборното класиране първо място зае отборът на СОСЗР, на второ място се класира отборът на военно формирование 48430, а на трето място – отборът на Окръжна дирекция на МВР – Стара Загора.
Днес, 27 август тържествено бяха връчени новите пагони на двама офицери от военно формирование 28 610-София.
Лейтенантите Северина Стоилова и Станислав Антонов бяха повишени в звание старши лейтенант, като пагоните им бяха връчени лично от командира на военното формирование подполковник Анатолий Атанасов.
 
Днес, 26 август, в гр. Шумен, се проведе тържествен ритуал за сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 34200”. Досегашният командир на формированието полковник Митко Йоцов навърши 56 години и сдаде длъжността на полковник Емил Симеонов.
„За мен е чест да присъствам на тази церемония. Благодаря на полковник Йоцов за достойно изпълнения служебен дълг”, заяви в приветствието си командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев и му връчи воински знак за отлична служба, бинокъл и картина.
„Моят войнски път започна на 1 септември 1976 г. от плаца на Военното училище в Шумен. Благодаря на семейството си, брат си, на командирите, които ме направиха такъв, какъвто съм сега. Благодаря на офицерите и войниците от поделението. Базата в този си вид съществува от 2008 г. Ако не бяхте вие нямаше да бъда аз”, заяви в прощалното си слово полковник Митко Йоцов.
След 33 години и 11 месеца служба ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени