Военнослужещи от състава на военно формирование 42600 Мусачево, се включиха, днес 3 април в кампанията по пролетно почистване на София. Военнослужещите почистиха района покрай жп линията на ул. "Рилска обител" в жк "Левски", район "Подуяне". Столичния инспекторат осигури логистична подкрепа на доброволците, като предостави ръкавици и чували за прибиране на отпадъците.
Столичния инспекторат в лицето на председдателя по почистването Стефка Енчева, благодари на военнослужещите, които се включиха в кампанията "Пролетно почистване 2015".
За поредна година Столична община чрез Столичен инспекторат организира традиционно пролетно почистване на столицата
И днес, 3 април, военнослужещите от специализираната тактическа група с командир майор Стоян Митков участват в операцията по повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци на прилежаща територия в радиус от 1 км от епицентъра на взрива. Това е район от външната страна на складовата база на ВМЗ – Сопот до село Иганово, общ. Карлово.
Днес ще бъдат изпълнени задачи свързани с разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на складова база за боеприпаси на ВМЗ – Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на пътната мрежа в производствената и в складовата бази за боеприпаси на ВМЗ – Сопот.
 Тактическата група има готовност да реагира по сигнали на местната власт или органите на МВР за неутрализиране на открити боеприпаси или разузнаване, обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията за осигуряване безопасността на населението и подпомагане на действията на разследващите ... още
В продължение на четири дни - от 30.03 до 02.04.2015 г., в пункта за постоянна дислокация на военно формирование 24150 се проведе командно-щабното учение „ВЕРЕЯ 15” с щаба на 2-ра механизирана бригада на тема „Участие на механизирана бригада в отбранителна операция на Сухопътния компонент на територията на страната”.
Учението се явява част от подготовката на офицерите и личния състав на 2 мбр.
Целите, свързани  с подготовката на щаба на 2 мбр, при планиране, организиране, водене на операцията и усъвършенстване на оперативните способности на щаба и щабовете на батальони и дивизиони от състава на бригадата по планиране и управление на действията на подчинените формирования при участие им в отбранителна операция на Сухопътния компонент на територията на страната са постигнати.
         Фазите на учението включваха предварителна подготовка, планиране и ... още
Днес, 2 април, продължават действията на военнослужещите от Специализираната тактическа група от 55-ти инженерен полк и 61-ва механизирана бригада с командир майор Стоян Митков. В ход е операцията по повърхностно прочистване от невзривени боеприпаси и взривни остатъци на прилежаща територия в радиус от 1 км от епицентъра на взрива, от външната страна на складовата база на ВМЗ – Сопот, до село Иганово, общ. Карлово.
Предстоящите задачи за днес пред двете сапьорни отделения са разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на складовата база, готовност за реагиране по сигнали на местната власт или органите на МВР за неутрализиране на открити боеприпаси или разузнаване и обезопасяване на отделни участъци извън зоната на операцията при неотложна необходимост за осигуряване безопасността на населението и готовност за подпомагане дейността на разследващите органи.
Вчера, 1 април, военнослужещите извършиха повърхностно прочистване на 6,3 ... още
Днес, 1 април, личният състав на военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, чества своя празник и 15 години от своето създаване.
Празничният ден започна с тържествено събрание и награждаване на военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати в ежедневната служебна дейност от командира на формированието подполковник Йордан Йорданов. В словото си той поздрави личния състав и изказа своята благодарност за проявените всеотдайност и професионализъм при изпълнение на отговорните задачи по трите мисии на Българската армия – „Отбрана”, „Подкрепа на Международния мир и сигурност” и „Принос към националната сигурност в мирно време”.
На празника присъства командирът на 55-ти инженерен полк полковник Росен Арабаджиев, който също благодари на личния състав за отговорността и високите професионални уменията, показани в изпълнението на различни отговорни задачи. „Пожелавам Ви да ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени