На полигона в Сливница се проведе ежегодното гарнизонно състезание с пистолет „Макаров”, в което взеха участие 9 отбора от Софийска област. Въпреки лошото време и проливния дъжд участниците показаха майсторски умения в стрелбата.
Домакин на мероприятието беше военно формирование 28610 – София, а военнослужещите от него за поредна година успяха да се справят със сложните метеорологични условия и стрелбата протече безупречно.
Шампионка при жените стана капитан Ралица Симова от отбора на Сухопътните войски, а при мъжете титлата грабна подполковник Добромир Милев от отбора на Министерство на отбраната.
В отборното класиране бронза взе отбора на Военна академия, втори станаха Сухопътните войски, а шампиони станаха Военна полиция.
Наградите на участниците връчи директорът на дирекция „Управление на човешките ресурси” г-н Антон Ластарджиев от Министерство на Отбраната, а съдии на състезанието бяха полковник Зафиров и подполковник Дерибеев.
Вчера, 08.10.2014 г., военнослужещи от в.ф. 28330-Смолян участваха в тържествата, посветени на 102-ата годишнина от освобождението на гр. Девин.
Кулминацията на празника бе тържествената проверка-заря, командвана от началника на щаба капитан Владимир Сариев.
В ритуала участваха още и представителният оркестър на ВВС и ученически блок от гимназията в град Девин в присъствието на  кмета на община Девин  Цветелин Пенков, местни общественици и  гости.
Командно-щабно учение „Димум 14” се провежда от вчера, 7 октомври, в 55-ти инженерен полк под ръководството на заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и комисия от командването на Сухопътните войски.
Темата на учението е „Участие в операция на Сухопътния компонент за прикритие на държавната граница” и в него участват военнослужещи от щаба и батальоните на 55-ти инженерен полк.
Командно-щабното учение ще приключи на 9 октомври.
В изпълнение на „План за дейността на 55-ти инженерен полк през учебната 2014 г.” на 29 септември започнаха полевите лагерни обучения с личния състав от инженерни формирования на полка.
От 29.09 до 03.10.2014 г. преминаха полевите лагерни обучения на инженерната рота за бойна поддръжка и понтонно-мостовата инженерна рота на военно формирование 54470 – Белене. В хода на полевото обучение, което се проведе на полигон „Операции по поддържане на мира” на река Дунав и в различни местности около град Белене, военнослужещите от инженерната рота за бойна поддръжка отработиха задачи по устройване на инженерни заграждения, устройване на проходи в инженерни заграждения, миниране на пътища, летища и населени пунктове и цялостно разминиране на местност. Благодарение на добрата подготовка на военнослужещите задачите бяха изпълнени професионално.
Военнослужещите от понтонно-мостовата инженерна рота изпълниха успешно задачи по устройване, оборудване и ... още
От 06 до 16.10.2014 г. на УП „Корен” ще се проведе тактическо учение „Ответен удар 14” за сертифициране на 5-та батальонна бойна група.
Темата на учението е „Действие на Батальонна бойна група като резерв на Сухопътния компонент в отбранителна операция”. Заключителният етап е предвиден за 16.10.2014 г.
В учението ще вземат участие български и американски  военнослужещи и повече от 100 единици бронетанкова и автомобилна техника.
Офицер, провеждащ учението е бригаден генерал Димитър Илиев – командир на 2 механизирана бригада, а директор - заместник-командирът на бригадата полковник Недялко Ников.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени