„Честването на тази годишнина е прекрасен повод да се направи равносметка, да се отправят думи на благодарност, да се насочи поглед в бъдещето. Говорейки за това, няма как да не се върнем назад и накратко да проследим жизнения път на нашето формирование, което премина през няколко бележити дати и години…- каза днес, 4 декември, командирът на Единния център за начална подготовка - Плевен полковник Николай Бешев по време на тържественото отбелязване на празника.
Празничният ден започна с тържествен развод на строевия плац, след което бе извършен молебен за здравето и благоденствието на личният състав от свещеници от Плевенската епархия.
            Слово произнесе командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, в което благодари за професионализма на целия личен състав на формированието, заемащо важно място в състава на войските. Той изказа своето уважение към неуморния труд, високата ... още
    Вчера, 21.11.2018 г., започнаха занятията с учениците от ОУ „Васил Левски” град Белене по проект „Училището има смисъл”. Прекрасната инициатива бе предприета по предложение на директора на училището Румяна Богданова със съгласието на командира на 55 инженерен полк полковник Росен Арабаджиев и положителна резолюция на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Проектът, чиято цел е да подпомогне ранното професионално ориентиране на децата, е с продължителност 30 седмици и в него участват ученици от VI и VII клас, разпределени по групи. В хода на занятията подрастващите ще се запознават с уменията, задълженията и отговорностите на военнослужещите.
Първото занятие проведе заместник-началникът на щаба на 55 инжп майор Росен Кунов, които представи пред децата основните мисии на Българската армия и произтичащите от тях задачи, както и видовете въоръжени сили и родове войски.
     Предстоят ... още
Вчера, 21 ноември, в Златоград тържествено бяха отбелязани 106 години от освобождението на Родопите и празника на общината.    
Кулминацията на тържествата беше проверката – заря, в която участваха представителни блокове на 101 алпийски полк на Сухопътните войски, духовият оркестър на Военновъздушните сили, ученически блокове от СУ “Антим 1“ и ОУ „Васил Левски“.
Тържествената проверка бе командвана от изпълняващия длъжността началник на щаба на 101 алпийски полк майор Владимир Сариев и приета от командира на полка полковник Димитър Кацаров.
Кметът на град Златоград Мирослав Янчев се обърна към военнослужещите от 101 алпийски полк с думите: “Благодарим ви за участието, с което направихте нашия празник още по-хубав и тържествен. Ненапразно вие сте заслужили уважението и благодарността на всички родопчани, желая ви успешно изпълнение на воинския дълг, здраве, лични и професионални успехи.“
Гости на ... още
За четвърти пореден път на 17 и 18 ноември в град Пловдив роднини, приятели и колеги на генерал-майор Нейко Ненов се събраха и в негова памет проведоха турнир по любимия му спорт  - тенис на корт.
          Осем отбора от СВ, ВВС, ВМС, НСО, Фондация „Нейко Ненов”, отбор „Приятели на Нейко Ненов”  и за първи път отбор, съставен също от приятели на генерала от Република Сърбия, водиха оспорвани битки за призовите места.
 Турнирът бе открит с прочувствени слова от Станимир Ненов – син на генерал Ненов, към които се присъединиха командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов и заместник-командира на 68 бригада полковник Иван Райков.
Гости на турнира бяха и 12 офицери от гарнизон Болярово - бивши колеги и приятели, с които генерал Ненов е служил в този труден гарнизон.
          Поради изключителната оспорваност ... още
Военнослужещи  и техника от Сухопътните войски, участвали в учението „Мирен страж 2018“, се прибират днес, 18 ноември, към местата за постоянна дислокация във военните формирования. Тактическото учение „Мирен страж 2018“ се проведе на учебен полигон „Корен“ от 14 до 16 ноември 2018 г.
 
В момента на железопътна гара Казанлък се разтоварва бойна техника от състава на военно формирование 22 180 – Казанлък.
 
На УП „Корен“ верижната бойна техника се товари на трайлери и от полигона ще бъде транспортирана до железопътна гара Харманли, където ще бъде натоварена на вагони и днес около 22.00 ч. ще бъде транспортирана до железопътна гара Карлово.
 
Военнослужещи с колесна техника ще се придвижват по маршрута: полигон „Корен“, Хасково – автомагистрала „Тракия“ – село Труд – град Карлово. С автобуси по същия маршрут ще бъдат транспортирани и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени