Днес, 31 май, на учебен полигон „Ново село“ бяха демонстрирани способности за провеждане на настъпателни бойни действия от 3 механизиран батальон на 61 механизирана бригада усилен с танкова рота от 61 танков батальон, пехотна рота от Република Грузия, механизирана и инженерна рота от въоръжените сили на САЩ пред високопоставени гости и медии в рамките на тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel 21”.
На демонстрацията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, генерал-майор Иван Лалов, той и директор на националната структура за ръководство и контрол на ученията на територията на България, командирът на Сухопътните войски генера-майор Михаил Попов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командири на формирования ... още
Трети механизиран батальон от 61 механизирана бригада и придадените му формирования извършиха придвижване, заемане на изходния район, организиране на боя на местността и подготовка за настъпление. Механизираният батальон усилен с танковата рота от 61 танков батальон, пехотната рота от Република Грузия, механизираната рота и инженерната рота от въоръжените сили на САЩ осъществи настъпление в два ешелона с цел овладяване на обект в отбраната на противника.
Днес 30.05.2021г. на УП „Корен“ продължава тактическото учение на 3 механизирана рота с команандир капитан Михаил Костадинов в чийто състав са лекопехотния взвод от Румъния и танковия взвод от Гърция. Военнослужещите изпълниха задачи по извършване на марш, заемане на район и участие в контраатаката на батальона за възстановяване целоста на отбраната. Българските военнослужещи съвместно със съюзниците си от Гърция и Румъния демонстрираха усъвършенстване на оперативните способности и постигане на съвместимост при управление на формированията, чрез своевременно и точно изпълнение на поставените задачи.
Наред с изпълнението на бойните задачи, формированията участващи в ТУБС „STRIKE BACK 21“, получават и своевременна и непрекъсната поддръжка от логистичните и медицинските органи от състава на 2 механизирана бригада, 110лп, и ВМА – Пловдив.

 
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на отбраната Пламен Йорданов ще наблюдават на 31 май (понеделник) демонстрациите на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Balkan Sentinel – 21“. Действията на военнослужещите на учебен полигон „Ново село“ ще наблюдават и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-командващият на Националната гвардия на Сухопътните войски на САЩ генерал-майор Джо Джарард, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и неговият заместник бригаден генерал Валери Цолов.
Учението „Balkan Sentinel – 21“ е част от многонационалното мащабно учение „Defender Europe - 21“ и се провежда от 21 май до 4 юни 2021 г. в района на Учебен полигон „Ново село“. В него участват близо 600 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 100 единици бойна и специализирана техника, сред които ... още
С отработване на въпроси по огнева поддръжка на маневрените формирования, днес, 29 май, приключва батарейното учение на артилеристите от 20 самоходен артилерийски дивизион под командването капитан Янко Янев.
Продължава и ротното тактическо учение на 2 механизирана рота на старши лейтенант Асен Чилингиров, усилена със смесен противотанков взвод от състава на 31 механизиран батальон. Отработват се въпроси по извършване на марш, заемане на район, водене на отбранителни и настъпателни бойни действия и развръщане на планирани и непланирани рубежи. Провеждат се занятия със самоходната минохвъргачна батарея и гаубичната батарея на 20 САДН, както и контролна тренировка по стрелба и управление на огъня.
Танкистите от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен проведоха Тактико-строево занятие с материална част. Военнослужещите от 1 танков взвод с командир капитан Коста Ковачев изпълниха задачи по заемане на очаквателен район, след което се инколонираха и изнесоха до рубежа ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени