Учението „STIRKIE BACK 21“ продължава на учебен полигон „Корен“ с провеждането на ротно тактико-специално учение от Инженерната рота за хоризонтални конструкции от Батальона за защита на силите на 2-ра механизирана бригада
Учението е на тематика свързана с фортификационното оборудване на батальонния район за отбрана, устройването и маскировката на командния пункт на 2-ра механизирана бригада и се провежда под ръководството на командира на батальона подполковник Иван Иванов. Под ръководството на командира на ротата капитан Иван Благоев, военнослужещите изпълниха задачи по устройване на укрития за личния състав, бронетаковата и автомобилна техника.
Военнослужещите от щабния батальон на бригадата, с командир подполковник Георги Вълев, изпълника задачи по маскировката на Центъра за ръководство и контрол на учението и на Комуникационно-информационния възел.
Курсантите проведоха своя войскови стаж в състава на 31мб с командир подполковник Светослав Годинов за времето от 17.05. до 28.05.2021г. и взеха участие в полевата подготовка на тактическото учение с бойна стрелба „Ответен удар 21“, като заместник – командири на взводове в механизирани и разузнавателни формирования.
Вчера, 30 май, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, извършиха разузнаване на 120 мм осколочно фугасен снаряд с отчупен взривател,  открит в частен имот в гр. Сливница.
При спазване на мерките за безопасност днес, 31 май, боеприпасът беше унищожен на учебен център „Сливница“.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на заместник-главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
По традиция на 1 юни – Деня на детето, военните формирования в Ст. Загора, Благоевград, Плевен, Смолян,  Шумен, Мусачево, Враца, Горна Оряховица, Асеновград ще посрещнат всички желаещи. Военнослужещите ше запознаят децата и младежите с историята на военните формирования, ще им покажат различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, ще демонстрират своите умения. Младите приятели на Сухопътните войски ще имат възможност да разгледат и войсковите музеи.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени