На 28 юни 61-ва Стрямска механизирана бригада беше посетена от слушатели от магистърска специалност „Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили” от факултет „Национална сигурност и отбрана” на ВА „Г.С. Раковски”, ръководени от полковник доц. д-р Нелко Ненов – заместник-декан на факултета.
Гостите присъстваха на брифинг от заместник-командира на бригадата полковник Мирослав Костадинов, който включваше кратка историческа справка за бригадата, нейната структура, мисии и функции.
Слушателите се запознаха с района на формированието и героичното му минало, разглеждайки експозициите в Стаята на бойната слава „Стремци”, след което наблюдаваха представянето на различни образци въоръжение, техника и оборудване.
Визитата завърши с обща снимка на „Паметника на загиналите войни във войните 1912 - 1918 г.”

 
Днес, 28 юни, военнослужещи от формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на 61-ва механизирана бригада-Карлово, под ръководството на майор Христо Дъбов, унищожиха на учебен полигон „Анево“ корозирал 122 мм артилерийски снаряд, открит при извършване на изкопни дейности в землището на с. Прoлом,общ. Карлово.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Шестнадесет военнослужещи от състава на 4-ти артилерийски полк се включиха, днес, 25 юни, в издирването на възрастен мъж, който е в неизвестност от понеделник. Съвместно със служители на МВР, военнослужещите провеждат издирвателните дейности в планинско-гориста местност в района на с. Лясково общ. Асеновград.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени