• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Честванията по повод Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението ще започнат в 18.30 ч. на 1-ви март в гр. Хисаря с участието на военнослужещи и военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово в тържествена проверка заря, а на 2-ри март, по същото време, карловци ще проведат тържествена проверка – заря в Сопот.
На 3-ти март военнослужещите от 61–ва бригада ще участват в следните ритуали: - церемония по издигане на националното знаме на площад „Севтополис“ в Казанлък от 09.00 ч., от 10.00 ч. ще издигнат националния флаг и знамето на община Карлово на площад „20 – ти юли“ в града. Участието им ще продължи с полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на генерал Столетов от 11.30 ч. в село ... още
Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ се проведе на учебен център „Добрич” край Хасково. Поводът за надпреварата, организирана от командването на 31-ви механизиран батальон, е 17-ата годишнина от създаването на формированието, която се отбелязва на 1 март.
Освен домакините, точния си мерник изпробваха служители на МВР, ДАНС, служба „Охрана”, жандармерия - Хасково, военнослужещи от ВВС и други представители на различни организации.
Командирът на батальона майор Светослав Годинов награди отличилите се състезатели в индивидуалното и отборно класиране, като с най-много точни попадения бяха служителите на ОД МВР - Хасково, които грабнаха купата.
След оспорваната надпревара всички присъстващи се сгряха с топъл чай и опитаха от вкусния ... още
 
Група ученици от Професионалната гимназия по автотранспорт „Н.Й.Вапцаров” в град Хасково бяха на посещение в 31 механизиран батальон във връзка с проект „Моето училище – моят старт за успех” и по-конкретно с дейността „Запознаване с транспортната техника в различни сфери”.
Учениците от 11 и 12 клас, ръководени от инж. Стоян Нешев, се запознаха с различни образци автомобилна и бронетанкова техника, с техническите й характеристики и бойни възможности. Проведе се и занятие на тема „Евакуация на повредена техника чрез използването на система от полиспаст”.
Целите на проекта „Моето училище – моят старт за успех” са повишаване на мотивацията за реализация в изучаваната област, увереност в това, че ... още
Сто четиридесет и шест години ни делят от тези последни думи на Апостола, но въпреки времето, за нас Дяконът е жив! Ритуалите по отдаване на почит пред паметта и делото на великия син на България започнаха днес, 18 февруари в 11.00 часа, с полагане на венци и цветя от военнослужещи от Сухопътните войски пред паметника на Апостола на свободата в Горна Оряховица.
В 18.00 часа военнослужещи от Плевенския гарнизон ще поднесат венци пред паметника на Васил Левски в квартал „Вароша” в Ловеч.
Почетен караул от 101 Алпийски полк ще проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст - паметника на „ Васил Левски“ в кв. Райково в Смолян в 18.30 ч. 
От 18.00 часа на площад „Васил Левски” в Карлово ще се проведе възпоменателна ... още
Със заповед на Министъра на отбраната Красимир Каракачанов представителният отбор от Сухопътни войски за шеста  поредна година е определен да участва в Световното зимно военно първенство, което ще се проведе от 13 до 24 февруари 2019г. в Сан Кандидо – Италия.
Двуседмичната подготовка на отбора се проведе под ръководството на командира на 101 алпийски полк – Смолян полковник Димитър Кацаров в КК Пампорово. В Първенството нашите военнослужещи ще участват в следните дисциплини за мъже и жени: ски бягане – 15 км; гигантски слалом; ски алпинизъм нощем и отборно 25 км ски патрул с две стрелби.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени