• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
На тържествени ритуали по полагане на военна клетва, които се проведоха едновременно в градовете Благоевград и Враца на 12 април, новоназначени военнослужещи произнесоха сакралните слова „Заклех се!“ и дадоха тържествен обет за вярност към род и Родина в присъствието на своите семейства, близки, роднини и приятели.
В Благоевград командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев поздрави военнослужещите за осъзнатия им избор и подчерта, че „от този ден нататък вие поемате нелеката отговорност в тежки времена да пазите най-свидното - Родината и да съхранявате изконните ценности на страната ни, запазили ни като народ и като нация“. Той изрази своята увереност, че те ще се докажат като достойни приемници и продължители на славните традиции на ... още
От 09 до 11 април, под ръководството на заместник-командира на 2 механизирана бригада полковник Недялко Ников, в Стара Загора се проведе основна планираща конференция на най-мащабното учение за годината на Сухопътните войски „Ответен удар 19”.
Тактическото учение с бойни стрелби  с 38 мб е свързано с учението „SABER GUARDIAN 19” и  ще се проведе за времето от 07 до 19 юни на учебен полигон „Ново село”. В него ще вземат участие военнослужещи от въоръжените сили на Република България, Гърция, Албания , Северна Македония и Силите на САЩ в Европа.
В конференцията участваха военнослужещи от командването на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, „Центъра за подготовка на специалисти” - Сливен, както и представители на ... още
В продължение на три дни в 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологическа, защита и екология се проведоха комплексни занятия за обучение на учениците от 9 и 10 клас по „Отбрана на страната“.
     През първия ден на занятията присъстваха 46 ученици от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов“ - гр. Пирдоп, 80 ученици от Средно училище „Паисий Хилендарски“ гр. Златица и 42 ученици от Частна професионална гимназия с чуждо езиково обучение с. Челопеч.
Децата посетиха военния музей на формированието,  където капитан Стайка Маджарова представи индивидуални средства за защита на кожата и дихателните органи при заразяване с химически вещества, прибори за радиационно химическо ... още
По инициатива на Аташето по отбраната на САЩ в България полковник Шанън Джонсън на 6 април във Военен клуб - Враца се проведе среща със семействата на военнослужещи от Бригадното командване от гарнизон Враца, които в момента са в състава на 37-мия контингент за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване  и подпомагане „Решителна подкрепа” в Афганистан.
На срещата присъства командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, които изрази своята благодарност към полковник Джонсън за отправения жест на внимание към семействата на военнослужещите, които с чест изпълняват поетите ангажименти на страната ни в Афганистан и със своите професионални действия издигат престижа и авторитета на страната ни.
От своя страна, полковник ... още
Днес, 5 април, в 13.15 часа бе активирано формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от 91 инженерен батальон за обща поддръжка - Пловдив, от състава на 55 инженерен полк - Белене.
        Военнослужещите под ръководството на капитан Стоян Мечкаров извършиха разузнаване, транспортиране и унищожаване на ръчна граната, открита в двора на частен имот в с. Сарая, обл. Пазарджик.     
       Боеприпасът бе обезопасен и транспортиран извън населеното място, където бе унищожен при спазване на мерките за безопасност.
        Военнослужещите ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени