От 11 до 20.04.2016 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград участваха в полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен”. Това беше едно от най-важните мероприятия, стоящи за изпълнение, както пред командването и щаба на полка, така и пред личния състав от формированията.
В полевото обучение взеха участие военнослужещи от всички дивизиони на 4-ти артилерийски полк. През първата половина от подготовката акцентът бе върху провеждането на тактическите учения с бойни стрелби на противотанковата, реактивните батареи и на артилерийския дивизион с командир подполковник Стоичко Белишки.
Бяха поразени цели, както със стрелба с право мерене, така и със стрелба от закрити огневи позиции. Въпреки трудностите, военнослужещите се справиха с натоварванията и достойно защитиха името на артилерийския дивизион.
През време на втората половина от лагерното обучение се проведоха управление на огъня на дивизионите с реални бойни ... още
Вчера, 20.04.2016 г., във в.ф. 22220 – Сливен се състоя инспекция по Виенски документ – 2011. Придружавана от български военнослужещи, инспектиращата група от Руската федерация е в състав полковник Дмитрий Линев, подполковник Олег Бобровников, подполковник Александър Спичаков и старши лейтенант Анна Щетина.
Представянето започна с брифинги на командира на в.ф. 22220 – Сливен полковник Любомир Вачев и на началник щаба на в.ф. 26030 – Безмер  подполковник Пейо Дончев.
Инспектиращите от Руската федерация благодариха за представянето на формированията, поставиха въпроси към командирите, на които получиха конкретни отговори. В края на визитата гостите разгледаха музея на открито на в.ф. 22220 с образци от бронираната техника, която е на въоръжение в Българската армия през различни етапи.
 
                Виенският документ е международно споразумение, ... още
Във военно формирование 26 400-Благоевград вчера, 19.04.2016 г., се проведе преглед на любителското художествено творчество, който бе посрещнат с огромен интерес от военнослужещите. Участниците в тазгодишния форум, респектирани от отличното миналогодишно представяне на формированието в заключителния етап на прегледа, бяха положили огромни усилия, а изпълненията им бяха креативни и професионално изпълнени.
Командирът на формированието подполковник Иван Иванов в своето приветствено слово изрази възхищението си към участниците, които, въпреки натовареното, динамично  ежедневие, са отделили от личното си свободно време за подготовка и им пожела отлично представяне в заключителния етап на авторитетния форум.
Най-тежка бе задачата на комисията за оценяване на изпълненията,  председателствана от заместник-командира на формированието майор Кирил Спаневиков. С отличното представяне на всички участници и тази година българският фолклор завладя публика и жури, ... още
С пъстра и интересна програма вчера, 19 април 2016 г.,  военно формирование 22220 – Сливен проведе преглед на любителското художествено творчество. Той е посветен на предстоящите чествания на Деня на Храбростта и празник на Българската армия – 6 май, както и на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май.
Военният духов оркестър на формированието откри концерта и техните професионални изпълнения прокараха пътя пред талантите, които се представиха на сцената.
В програмата имаше стихове за родината, за любовта и за общочовешките ценности, български фолклор, хумор, естрадни и класически изпълнения.
Аплодисмeнтите на публиката бяха високата оценка, която зарадва всички участници в прегледа.
 
                   В съответствие с изискванията на Виенския документ - 2011 г., днес 19.04.2016 г., група от Руската федерация проведе инспекция в 68-ма бригада Специални сили – Пловдив.
 Инспекционната група, съпровождана от офицери от дирекция „Стратегическо планиране“ към Министерството на отбраната, беше посрещната в щаба на формированието от командира  бригаден генерал Явор Матеев.
        Полковник Димитър Бучков - началник щаб на бригадата,  изнесе брифинг, в който запозна гостите с дейността на бригадата, а присъстващите инспектори от руска страна зададоха своите въпроси  към командването.
           Ръководителят на инспектиращата група полковник Дмитрий Линев благодари за изнесения брифинг и пожела бъдещи успехи на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени