Началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов се срещна с командира на Многонационална бригада “Югоизточна Европа” (БрЮИЕ) бригаден генерал Нуман Йедиълдъз. От българска страна на нея бяха накратко представени състоянието, перспективите за развитие и подготовката на формированията от Сухопътните войски. Командирът на многонационалната бригада „Югоизточна Европа” запозна бригаден генерал Валери Цолов с предстоящите мероприятия по подготовката на щаба до края на 2016 г. Дискутирани бяха технически въпроси по подготовката на декларираните формирования от Сухопътните войски на Българската армия.
Бригаден генерал Нуман Йедиълдъз е на работно посещение в Република България от 16 до 19 май 2016 г. Целта на посещението му е да проведе инспекция на декларираните към БрЮИЕ формирования от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора и 110 логистичен полк – Пловдив.
Вчера, 16.05.2016 г., от 21.00 часа представителни роти от 68 бригада Специални сили – Пловдив участваха в тържествената проверка /заря/ в гр. Батак, организирана по случай 140-ата годишнина от Априлската епопея.  Зарята бе предшествана от вечерна литургия, отслужена от Негово високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, след което бе приета от командира на 68 бригада Специални сили и началник на Пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев.
           На тържеството присъстваха още Негово Високопреосвещенство Великотърноския Митрополит Григорий, Негово Високопреосвещенство Плевенския Митрополит Игнатий, Началникът на Военна академия „Г.С. Раковски” генерал-майор Тодор Дочев, представители на местната власт, неправителствени организации, гости и граждани на града.
                 Честването продължи с ... още
„КАКТО С ОРЪЖИЕ, ТАКА И С ВЕСЕЛИЕ И ТАНЦИ – ВЪВ ВСИЧКО НАЙ-ДОБРИ СА НЕПОБЕДИМИТЕ СТРЯМЦИ!” Под това мото, след индивидуалната подготовка и репетиции във военните формирования на 61 мбр, в петък, 13.05.2016 г., в народно читалище „Васил Левски” в град Карлово се проведе ежегодния преглед на любителското художествено творчество между формированията от бригадата. Утвърдените с години традиции в тази област допринасят за издигане авторитета на военнослужещите и повишаване на мотивацията за военна служба.
В прегледа взеха участие всички формирования с представителни индивидуални изпълнители и състави, а концертната програма премина под въздействието на силни емоции и бурни аплодисменти от страна на публиката.
Ежегодната концертна програма започна с химна на Република България и химна на БА „Велик е нашият войник” в изпълнение на смесения войнишки хор „Стрямци” и военния духов оркестър към формированието и ... още
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS STEFAN на номер 17 777
Необходима сума: 174 000 евро
За кампанията
През декември 2015 год. на Стефан е поставена диагноза „Остра миелоидна левкемия М4”. Становището на лекуващите лекари е, че след постигане на ремисия е задължително да се извърши костно-мозъчна трансплантация. Изследванията на потенциални фамилни донори не показват съвместимост, така че трансплантацията трябва да се извърши с материал от чужд донор. В момента продължава търсенето на нефамилен донор.
Стефан се свърза с клиника Хелиос, Висбаден и получава оферта за трансплантация на стойност 174 000 евро. На 16.02. Стефан подава заявление в Комисия за лечение в чужбина за финансиране на лечението, но все още няма окончателен отговор.
Цел
Набиране на 174 000 евро. Към 23.03.2016 г. по дарителската сметка на Стефан има набрани около 84 000 лв.
Как да ... още
В изпълнение на плана за двустранно военно сътрудничество с Република Сърбия вчера, 12.05.2016 г., в гр. Карлово се проведе втората приятелска футболна среща между представителните отбори на въоръжените сили на Република България и Сръбската армия.
Преди футболната среща гостите от Сърбия разгледаха спортните съоръжения на 61 мбр и туристически комплекс „Старинно Карлово” в града.
 На мача присъстваха бригаден генерал Зоран Лобур - командир на 4 общовойскова бригада от състава на Въоръжените сили на Република Сърбия, бригаден генерал Михаил Попов - заместник-командир на Сухопътните войски на БА и бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Отборите бяха изведени на футболното поле от Царица Роза на Карлово за 2015 г. Карина Димитрова, съпроводени от децата от ФК „Васил Левски“ – Карлово – бъдещите надежди на българския футбол. След официалната церемония по откриването, която ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени