На 31.05.2016 г. във в.ф. 22220 – Сливен с командир полковник Любомир Вачев, се проведе показно занятие от военно окръжие – Сливен с началник подполковник Иван Иванов.
Занятието е по план на Централно военно окръжие – София и на него присъстваха полковник Георги Петков - началник на Централно военно окръжие, полковник Димитър Димитров от Щаба на отбраната, подполковник Иванко Кадиев от КСВ, началниците на военни окръжия - Бургас, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Пловдив, Смолян и Пазарджик и експерти в офиси за водене на военен отчет в общини – Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол.
Отработени бяха въпросите по извършване на мобилизацията в Българската армия.
 
По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски ще се проведе Ден на отворени врати.
На този ден са планирани покази и демонстриране на различни образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, разглеждане на учебно-материалната база, посещения на войскови музеи и други форми на работа с децата и  младежите, които издигат престижа на Сухопътните войски и Българската армия.
От 10.00 ч. вратите на 61-ва Стрямска механизирана бригада - в районите Карлово, Казанлък и Плевен, ще бъдат отворени за посещение. Децата от различни  училища ще разгледат и придобият реална представа отблизо за видовете въоръжение, техника и оборудване. От 11.00 ч. за учениците от клубовете „Приятели на армията”, акредитираните журналисти и гостите ще бъде организирана стрелба с АК, ПК и пистолет „Макаров” на ГУЦ „Анево”. Всички посетители ще имат възможността да опитат вкусно приготвена в полеви ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в тържественото отбелязване на 140-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета и в тържествата по повод 2 юни - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Програма на тържествата
1 юни 2016 г._(понеделник)
21.00 ч., гр. Калофер – тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от военно формирование 34 750 – Карлово; 21.00 ч., гр. Кърджали - тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от военно формирование 32990 - Пловдив и Представителния военен духов оркестър на  ВВС; 21.00 ч., гр. Враца  - тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи от военно формирование 54990 – Враца и Представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски. 2 юни 2016 г. (вторник)
20.00 ч., гр. Казанлък  - тържествена проверка (заря) с участието на военнослужещи и ВДО от ... още
С тържествена проверка (заря) и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Георги Измирлиев на едноименния площад в града на 28.05.2016 г., военнослужещи от военно формирование 22790 – Горна Оряховица, съвместно с представители на община Горна Оряховица, отбелязаха двете бележити годишнини.
Командващ на тържествената проверка бе капитан Йордан Николов.
На церемонията присъстваха командирът на военно формирование 22790-Горна Оряховица капитан Дамян Бешевлиев, ръководството на община Горна Оряховица, народният представител инж. Клавдия Григорова-Генчева, общински съветници, делегации от побратимени градове, представители на воински и родолюбиви организации и много гости.
Пред паметника на Георги Измирлиев бяха поднесени венци от името на заместник-председателя на 43-то Народно събрание Красимир Каракачанов,  както и от присъстващите представители на местната власт и военнородолюбиви организации.
Кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев ... още
60 военнослужещи от състава на военно формирование 26 400 - Благоевград с 9 броя специализирана техника продължават и днес, 30 май, да подпомагат екипите на „Гранична полиция“ в охраната на държавната граница на ГКПП - Кулата.
Предварително разработеният план за съвместни действия на Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната е активиран на 28 май. Военнослужещите бяха на терен за изпълнение на задачи в съответствие с Плана за съвместни действия на МВР и МО, които се състоят в извършване на пеши и механизирани патрули, наблюдателни постове и поддържане на сили за бързо реагиране при дислоциране в критични участъци. До момента са изпълнени 30 механизирани, 26 пеши патрула и 12 наблюдателни поста.
Във военно формирование 26 400 - Благоевград се поддържат сили за бързо реагиране при дислоциране в критични участъци.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени