Националната сертификация на Модул за „Активна охрана и отбрана на летище”, която ще се проведе от 05 до 07.07.2016 г. на Учебен полигон Симитли, ще премине под формата на тактико-специално учение с личния състав от военно формирование 26 400-Благоевград. С това ще завърши етапът на подготовката.
В учението ще вземат участие специалисти от родове войски от състава на военни формирования 26 400-Благоевград, 52 740-Хасково, 24 490-Асеновград, 46 690-Пловдив и медицински екипи от ВМА.
Целта е да бъдат демонстрирани способности за осигуряване на нормалното функциониране на летище и контрол в зоната за провеждане на операцията.
Задачите, които ще бъдат изпълнявани, са действие на формированието на КПП; като механизирани и пеши патрул; като група за бързо реагиране; като наблюдателен пост и на кула и действие на формированието като предна оперативна база.
 
Във връзка с предстоящата национална сертификация на ... още
Представителни подразделения от състава на военно формирование 28880 – Белене взеха участие, днес 27 юни, в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя, организиран по повод честването на 139 години от освобождението на град Свищов.    
Ритуалът се състоя в местността „Паметниците” на „Братската могила” и на него присъстваха вторият заместник-секретар и консул на Република Полша Якуб Флашински, народни представители, кметът на Община Свищов Генчо Генчев, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, почетни граждани на град Свищов, представители на местната власт и общественост, жители и гости на града.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите граждани и официални лица отдадоха своята почит към героите.
На 24.06.2016 г. във 2-ра механизирана бригада на посещение бяха военни аташета, акредитирани у нас.
         Командирът на бригадата бригаден генерал Костадин Кузмов изнесе брифинг, с който запозна аташетата с мисията и задачите за подготовка на 2-ра мбр през 2016 година.
         Военните аташета посетиха и 38 механизиран батальон от състава на бригадата, където се запознаха с образци въоръжение и техника, с които е окомплектован.
 
 
    
От 23 юни до 8 юли 2016 г. на международния полигон Яворив в Украйна  ще се проведе международното учение "Rapid trident 2016". В него ще вземат участие над 1400 военнослужещи от 14 държави.
От българска страна в учението ще участва група от 101 Алпийски батальон под ръководството на заместник-командира по бойната подготовка на батальона  майор Здравко Михайлов. Групата премина успешна предварителна подготовка и заминава за Украйна утре, 23 юни 2016 г.
 
Командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, заместник–командирът на военно формирование 52590–Ямбол майор Николай Николов и представителна рота от Ямболския гарнизон взеха  участие днес, 20.06.2016 г.,  в тържественото честване на празника на град Ямбол.
С ритуал по издигане на националния ни флаг и знамената на Европейския съюз и Община Ямбол, офицери и военнослужещи, заедно с представители на държавната и местната власт, на военнопатриотични организации, жителите и гостите на града отбелязаха празника, обединени в желанието и усилията за съвременна европейска община.  Тържествени слова по повод празника произнесоха кметът на града Георги Славов и министърът на земеделието и храните Десислава Танева.   
Честването продължи с поздравление на бригаден генерал Кузмов към кмета и жителите на града и с пожелания за още успехи в местното самоуправление, за значими резултати и място сред местните ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени