Участието на Сухопътните войски в тържествата по повод годишнината от  рождението на Христо Ботев ще започне на 5 януари в Горна Оряховица, където от 14.00 часа военнослужещи от военно формирование 22790 – Горна Оряховица ще поднесат венци и цветя пред паметника на поета.
На 6 януари представителни подразделения от състава на 61 механизирана бригада ще вземат участие в митинг-поклонение в гр. Калофер от 11.00 ч. в двора на национален музей „Христо Ботев“. В същия час военнослужещи от 2 механизирана бригада ще поднесат цветя пред паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „Митрополит Методи Кусев” в Стара Загора и в Хасково на паметника му пред читалище „Заря“, а воините от Бригадното командване в Благоевград ще положат цветя пред бюст – паметника на революционера в града.
От 12.30 ч. смолянските алпийци ще поднесат цветя пред паметника на Христо Ботев в града. Ритуалът в Пловдив е с начален час 13.30, на ... още
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздрави по случай настъпващите
 
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
 
Рождество Христово и посрещането на Нова година носят много емоции, пречистват душите ни, правят ни по-мъдри и целеустремени.
          Благодаря ви за проявените през годината висок професионализъм, всеотдайност и отговорност при изпълнението на ежедневните служебни задължения по време на проведените учения у нас, в чужбина и съвместните подготовки.
Убеден съм, че ще продължавате да изпълнявате своите задачи все така коректно, с чест и достойнство. Приемете моите пожелания за добро здраве, щастие, лични и служебни успехи!
На всички военнослужещи и цивилни служители от Сухопътните войски пожелавам преди всичко Новата 2018 година ... още
Заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват  утре, 22 декември, в панихидата в памет на българските военнослужещи, загинали в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак. Ритуалът ще се проведе от 11.00 ч. пред Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада в град Карлово. В знак на признателност към загиналите воини ще бъдат поднесени венци и цветя и ще бъде отслужена заупокойна молитва от архиерейския наместник на Карловската духовна околия отец Марко. 
 
Същия ден в гр. Плевен ще се извърши панихида в памет на военнослужещите от състава на 5-та Шипченска механизирана бригада, загинали в Ирак. С ритуал, който ще започне в 11.00 ч.  пред паметната плоча в района на военно формирование 22 160 – Плевен военнослужещите ще почетат  паметта на офицерските кандидати Иван Инджов, ... още


На 15.12.2017  г. на строевия плац във военно формирование 22160 – гр. Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва на български граждани без военна подготовка – курсисти по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България.
В словото си началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев поздрави курсистите и подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин. С клетвата завърши едномесечния курс по начална военна подготовка съгласно утвърдена програма с изучаване на основните войскови дисциплини – тактическа, огнева, строева и физическа подготовка. Обучението приключи с полагане на изпити по основните дисциплини, като на успешно завършилите курсисти бе издадено удостоверение за завършване на подготовката и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната.
Основната мотивация за участието на момчетата и момичетата в тази военна подготовка е интереса към военното дело. Общо 54 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени