За пети пореден път на 2 и 3 ноември в националния тенис център в зала „София“ в Борисовата градина, приятели и колеги на генерал-майор Нейко Ненов се събраха и в негова памет проведоха турнир по любимия му спорт  - тенис на корт. Осем отбора от Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Сили за специални операции, Фондация „Нейко Ненов” и отбор „Приятели на Нейко Ненов”, водиха оспорвани битки за призовите места. Домакин на турнира бяха Сухопътни войски, като с него беше поставено началото мероприятията за честване на празника на войските – 19 ноември.
  Турнирът беше открит от сина на генерал Ненов - Станимир Ненов, от заместник-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов и командира на Сухопътните войски  генерал-майор Михаил Попов. Гости на турнира бяха и командващия на Съвместното командване на силите генерал–лейтенант Любчо Тодоров, командира на Военновъздушните сили генерал–майор Цанко Стойков, началника на Военна академия А „Г.С. Раковски“ генерал–майор Груди Ангелов, директора на Дирекция „Операции и подготовка“ бригаден генерал Станимир Христов.
         Първият състезателен ден завърши късно вечерта, когато бяха определени четирите отбора, достигнали до финала. Това бяха отборите на Сухопътни войски, Военновъздушните сили, Фондация „Нейко Ненов” и отбора на Съвместното командване на силите. На 3 ноември се състояха последните финални срещи. В тях след много оспорвани битки, отбора на СВ победи първо отбора на СКС, след това на ВВС и заслужено спечели първото място. Отбора на ВВС остана втори, а трети са Фондация „Нейко Ненов”.
Най – атрактивната част от турнира беше финалния мача между двамата най-добри тенисисти полковник Пейчо Пейчев от ВВС и сержант Димитър Авджиев от СВ, който спечели първото място. Със сърцата си игра и себераздаване те напомниха на всички начина по който генерал Нейко Ненов практикуваше любимия си спорт и печелеше своите двубои. Както и в предишните години и турнири имаше победители и победени, но всички те показаха, че са достойни последователи на генерал Ненов. Наградите на призьорите бяха връчени от генерал-майор Попов и съпругата на генерала Ненов - Деспа Ненова.

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени