„Като цяло годината е добра за нас. Успешно продължаваме да изпълняваме задачите по трите мисии на Българската армия. Бяхме там, където и когато имаше нужда от нас…..“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на стрелбите, които се състояха днес, 06.11.2019 г., на учебен център „Сливница”  и отговори на всички поставени журналистически въпроси.

 

Той коментира още, че броят на постъпилите войници в Сухопътните войски е по-голям от броя на напусналите, както и това, че мерките, които се предприемат от министър Каракачанов и информационната кампания на министерството на отбраната „Бъди войник“ дават своите резултати.  

С военно-приложен многобой в продължение на два дни и турнир по стрелба със стрелково оръжие продължиха мероприятията по повод празника на най-големия вид Въоръжени сили – Сухопътните войски – 19 ноември. През тази година той съвпада с отбелязването на 134-ата годишнина от Сръбско-българската война.

В спортната надпревара участваха 12 отбора от формированията на войските, журналисти от национални и регионални медии и представители на Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Република България.

В отборното класиране по военно-приложен многобой между формированията от Сухопътните войски първото място зае Алпийският полк - Смолян, второто – 55-ти инженерен полк - Белене, третото – Център за подготовка на специалисти – Сливен, а четвъртото и петото и си поделиха отборите на  78-ми батальон за осигуряване – Г. Баня и 110-ти логистичен полк- Пловдив.

В турнира по стрелба за представителите на средствата за масова информация, след оспорвана борба първото място зае Асен Бояджиев от Българската телеграфна агенция, второто – Димитър Илиев от в. „Българска армия“,  а третото – Димитър Ставрев от клуб „Оръжие“.

От представителите на Асоциацията на военните аташета, акредитирани у нас първо място зае полковник Дмитру Лукашук - аташе по отбраната на Украйна, второто - подполковник Олександър Баджук - военно и военноморско аташе на Украйна и третото място подполковник Алексей Бражник - помощник военен аташе на Руската федерация.

Генерал-майор Михаил Попов награди журналистите, отразявали най-активно дейността на Сухопътните войски през годината – Александър Марков – репортер в Българската национална телевизия, Добромир Видев – репортер в Българското национално радио, Венцислав Жеков – редактор във в.“Българска армия“ и Радослав Везирев – репортер във Военния телевизионен канал.

Г-н Николай Минков – репортер в Българската национална телевизия заслужено получи приза за цялостен принос в отразяване на събитията във войските.

"Вашето желание, хъс и екипна работа, които показахте днес в този турнир, за мен е най-важното. По- добрите резултати вече идват…" се обърна командирът на Сухопътните войски към отборите на военнослужещите.

Той благодари на представителите на Асоциацията на военните аташета за това, че уважиха поканата да участват в турнира и изрази увереността си, „че нашите градивни взаимоотношения ще продължават да се развиват и в бъдеще“, а в приветствието си към журналистите изтъкна тяхната заслуга, че „благодарение на Вас българското общество е винаги навременно информирано за нашите успехи и проблеми, за динамиката на нашето ежедневие“.  

 

 

Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени