На 1 септември 2-ра механизирана бригада - Стаза Загора с командир бригаден генерал Димитър Илиев чества 16 годишнината от създаването си.

В програмата за отбелязване на празника е предвидено провеждане на турнир по стрелба с пистолет „Макаров”  на 26.08. на ГУЦ „ Люляк”, в който ще вземат участие отбори от формированията на 2 мбр /гарнизон Стара Загора/, община Стара Загора, областна администрация Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, ОУ „ПБЗН” Стара Загора, медии и резервисти.

На 28.08. от 15.00 ч. във Военен клуб - Стара Загора ще се проведе тържествен концерт, а на 29.08  е финалния турнир по тенис на маса и шах между формированията от 2 мбр, отбори от община Стара Загора, областна администрация Стара Загора, ОД на МВР Стара Загора, ОУ „ПБЗН” Стара Загора, медии и резервисти във военен клуб Стара Загора.

В деня на празника, 01.09.2014 г.,  във военно формирование 24150 ще бъдат прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители по случай празника от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски, Командира на 2 мбр, кмета на община Стара Загора и областния управител на област Стара Загора. От 11.45 ч. е  предвиден ритуал по поднасяне на венци пред паметника „На загиналите за град Пирот”, който се намира в района на формированието.

 

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени