• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
На 14.12.2011 г. с тържествен ритуал встъпи в длъжност новоназначеният командир на военно формирование 24490 – Асеновград полковник Димитър Илиев.
Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Стефан Василев представи новоназначения командир на полка в присъствието на комисията за сдаване и приемане на длъжността.
В обръщение към военнослужещите и цивилните служители от формированието, генерал-майор Василев изтъкна, че именно полковник Илиев ще изнесе на плещите си щатно-структурната реформа, която стои пред личния състав през 2012 година, след което му връчи поздравителен адрес и му пожела леко и успешно управление на най-голямото артилерийско съединение от комплекта на Сухопътните войски и Българската армия. 
В отговор, новият командир на Четвърти ... още
 
На 13 декември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски, с ръководител капитан Димитър Попов, унищожи 2 броя артилерийски снаряди, открити при извършване на дейности в земеделска нива в землището на гр. Смядово, област Шумен.
На 10.12.2011 г. военнослужещи от военно формирование 22160 - Плевен участваха в тържественото честване на  Ден на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за Освобождението на града и 134-та годишнината от Плевенската епопея.
Командирът на Пета механизирана бригада бригаден генерал Валентин Буров, почетен караул, Представителният духов оркестър на Сухопътни войски и близо 150 военнослужещи от Пета механизирана бригада отдадоха почести пред параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане”  в града.
Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий отслужи панахида  в памет на загиналите воини.
В тържеството взеха участие вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, ... още
На 08.12.2011 г. в командването на Сухопътните войски се проведе „Конференция за сътрудничество между Сухопътните войски на Турция и Сухопътните войски на Българската армия”.
Турската военна делегация, водена от генерал-майор Мехмет Шенгюн – началник на отдел „Планиране и политика” в щаба на Сухопътните войски на Турция  беше приета от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Той и генерал-майор Мехмет Шенгюн със задоволство отбелязаха , че през последните години взаимоотношенията между Сухопътните войски  на двете страни се развиват интензивно. Много добри са отношенията между българските и турските Сили за Специални операции, които провеждат редовно съвместни учения  и обменят опит. Двамата генерали   ... още
На 07 декември 2011 г. модулна група за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28880 - Белене от Сухопътните войски, с ръководител капитан Любомир Любомиров унищожи 13 броя артилерийски снаряди, открити при извършване на изкопни работи в село Горна Митрополия, област Плевен.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени