• Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

  • Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, се включиха в гасенето на пожара край селата Воден и Крайново

   
   
НОВИНИ
Сбор по водолазна подготовка с личен състав, назначен на водолазни длъжности в Сухопътните войски за работа на море и потвърждаване/придобиване на основни водолазни квалификации се проведе от 19 до 30 август във военно формирование 54950 – Бургас.
В сбора взеха участие военнослужещи от военни формирования 28880 – Белене, 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на сбора бе старши лейтенант Димитър Маринов, а ръководител на водолазните спускания старши сержант Георги Начев от състава на военно формирование 28880 - Белене.
В продължение на две седмици военнослужещите отработваха въпроси съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща ... още
На 28 август, формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 22220 – Сливен от състава на Сухопътните войски, с ръководител капитан Гавраил Гандев унищожи силно корозирал 122 мм артилерийски снаряд без взрвивател, открит при извършване на изкопни дейности в гр. Твърдица.
 Военнослужещите действат на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
Военнослужещи със специализирана техника продължават и днес, 29 август, да оказват помощ  в гасенето на горски пожар, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, община Нова Загора.  От 07.30 ч. тази сутрин на терен действат военнослужещи от военно формирование 22220 – Сливен. С инженерна машина БАТ – М те ще продължават да изграждат просеки с цел ограничаването на пожара. Вчера, 28 август, до 19.00 ч. военнослужещите от формированието в Сливен изграждаха просеки в района на пожара.
Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.
 
Военнослужещи от Сухопътните войски със специализирана техника изграждат просеки за ограничаване на пожара, възникнал в борова гора в района между селата Еленово и Сокол, ... още
Вчера, 26 август, формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 10-ти механизиран батальон - Враца, с ръководител старши лейтенант Петър Петров, разузна и унищожи силно корозирал 152 мм снаряд, открит при изкопни дейности в центъра на град Видин. До пристигането на специализирания екип от Сухопътните войски, снарядът е бил охраняван от органите на МВР.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
На 26 август,  формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на Единния център за начална подготовка, с ръководител капитан Цветан Владимиров, унищожи артилерийски снаряд, открит при почистване на обработваема нива в землището на с. Разбойна, обл. Търговище. Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени