Военнослужещи от Сухопътните войски участват днес, 9 май 2017 г., в различни ритуали по тържествено честване на Деня на победата и Ден на Европа.
     Празникът беше отбелязан в Асеновград от военнослужещите от военно формирование 24490 с ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните за национално обединение на България от асеновградския регион, намиращ се в казармения района на формированието. Председателят на общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса о.з. полковник Петър Георгиев поздрави всички присъстващи с празника, след което с падане на колене и едноминутно мълчание всички присъстващи почетоха паметта на загиналите.
      9 май бе отбелязан и в Смолян от военнослужещите от 101 алпийски батальон с почетен караул и поднасяне на венци пред паметника на загиналите във войните в кв. Райково.
      Формированията ... още
С различни мероприятия в отделните гарнизони на Сухопътни войски ще бъде отбелязан Денят на храбростта и Празник на Българската армия – 6 май.
На 04.05.2017 г.  от 10.00 до 16.00 ч.  в 101 алпийски батальон - Смолян ще се проведе Ден на отворени врати, на който са поканени да присъстват граждани и ученици от областта. На 05.05.2017 г. от 10.00 ч. в Гарнизонен военен клуб ще се проведе водосвет на бойните знамена и тържествено събрание – концерт с награждаване на военнослужещи. На 06.05.2017 г.  в град Чепеларе пред паметника на загиналите  във войните чепеларци от 16.30 ч.  ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя.
Личен състав от военните формирования 52590 и 54100 от състава на 2-ра механизирана бригада, ще участва в тържествен ритуал по случай 6-ти май, който ще се проведе на 06.05.2017 г., от 10,30 часа на площада пред Община Ямбол.
От 02 до 05.05.  военнослужещите от в.ф 52740 – Хасково участват в ... още
Държавно военно лично-отборно първенство по лека атлетика, организирано от Националната военна спортна федерация, се провежда в периода 2-4 май 2017 г. на Общински спортен комплекс „Хаджи Димитър” в Сливен.
Днес, 3 май 2017 г., се състоя официалното откриване на първенството с издигане на българския трикольор под звуците на националния химн, изпълнен от Военния духов оркестър на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен. Участниците бяха приветствани от председателя на Националната военна спортна федерация о.з. генерал-лейтенант Стефан Василев, който ги поздрави и отправи пожелание за добър спортен дух, достойна надпревара и победа за по-добрите.
В спортната лекоатлетична надпревара се впускат 18 отбора, като 9 от тях са от формирования на Сухопътните войски. Общо участниците са 151.
Днес, 02.05.2017г., стартираха спортните състезания, организирани от Центъра за подготовка на специалисти-Сливен и посветени на празника на Българската армия.
Началото бе поставено с първите срещи по футбол на малки врати. Състезаваха се общо осем отбора, като срещите между тях са определени с предварително изтеглен жребий. Центърът за подготовка на специалисти има сформирани 5 отбора, по един отбор има от в.ф. 46700, от Регионална служба на Военна полиция-Сливен и от Областно звено „Охрана” -  Сливен. 
Успоредно с това протичат и тренировките за състезанието с пистолет „Макаров” на огневи комплекс „Батмиш”, което ще се проведе на 4 май.
Спортни състезания ще има и на 5 май, когато е обявен и „Ден на отворени врати” в Центъра за подготовка на специалисти.
Традиционното годишно състезание по спортен риболов, организирано от ръководството на Военен спортен клуб „Дунав – Белене” и командването на 55 инженерен полк, се проведе на 29 април.
Оспорваната надпревара се състоя съгласно общоприетите условия за провеждане на състезания по спортен риболов в дисциплината – смесен риболов на язовир Горни Дъбник и в нея взеха участие военнослужещи от командването и от военни формирования на Сухопътните войски.
Премерилите сили военнослужещи бяха оценени от съдийски състав с председател заместник-командирът на 55 инженерен полк подполковник Иван Тишков.
В отборното класиране купата спечели отборът на в.ф. 54470 – Белене, от състава на полка, с улов от 9, 980 кг., а в индивидуалното класиране първото място грабна представителят на в.ф. 34200 – Шумен капитан Павел Спасов. Второто място зае представителят от в.ф. 44220 – Пловдив редник Илия Бараболов, третото място бе спечелено от старши ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени