Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев наблюдаваха днес, 11 април, етап от полевото лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски. "Резултатите, които бяха показани и цялостната организация на учението и воденето на огъня беше на изключително високо ниво. Това показва професионализъм и една отдаденост на дейностите, които изпълняват както командирите, така и военнослужещите  от участващите подразделения", каза министър Янев. Началникът на отбраната даде много добра оценка на стрелбите и благодари на командния състав за отличното им провеждане. Висока оценка за постигнатите резултати даде и ид командир на Сухопътните войски  бригаден генерал Михаил Попов.
 
Подготовката на артилерийските формирования се провежда от 3 до 12 април на полеви учебен полигон „Корен” с участието на до 450 военнослужещи от 4-ти артилерийски полк – Асеновград, 61-ви ... още
Занятие с учениците, членуващи в клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880 – Белене, се проведе на 7 април в района на формированието. В хода на срещата учениците се запознаха с устройството и характеристиките на стрелковото оръжие в Българската армия.
 Началото на занятието постави ръководителят на клуба - старши лейтенант Димитър Маринов, който разясни на участниците мерките за безопасност, които трябва да се спазват и огромното внимание и отговорност, които се изискват при боравенето с тях. Учениците наблюдаваха начините за разглобяване и сглобяване на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров” и съгласно напътствията и указанията на военнослужещи упражниха стрелба с пневматично оръжие в стрелбището на формированието.
  За участието си в занятието децата получиха сертификати от името на командира на военно формирование 28880 - полковник Росен Арабаджиев, които им бяха връчени от заместник-командира ... още
В навечерието на християнските празници- Лазаровден и Цветница, военнослужещи от военно формирование 26 400- Благоевград, доброволно взеха участие, в традиционната инициатива на кмета на град Сандански Кирил Котев за пролетно почистване на града.
Тази година кампанията по почистване на град Сандански, беше под надслов „За един по-чист град”, а военнослужещите почистваха, освежаваха и озеленяваха в района на ул. „Кръстьо Хаджидимов” СБС- ж.к. .„Спаратак”.
В навечерието на християнските празници- Лазаровден и Цветница, военнослужещи от военно формирование 26 400- Благоевград, доброволно взеха участие, в традиционната инициатива на кмета на град Сандански Кирил Котев за пролетно почистване на града.
Тази година кампанията по почистване на град Сандански, беше под надслов „За един по-чист град”, а военнослужещите почистваха, освежаваха и озеленяваха в района на ул. „Кръстьо Хаджидимов” СБС- ж.к. ... още
Вчера, 06.04.2017 г., в Центъра за подготовка на специалисти приключиха тридневните изпити на 83-ма военонослужещи от Сухопътните войски, които се обучаваха по първи модул „Специална военна подготовка”. Пред комисия те положиха изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка.
Тяхното пряко обучение премина в Центъра за подготовка  на войници за назначаването им на сержантски длъжности и сержанти с командир подполковник Иван Байрактаров и под ръководството на взводните командири на сформираните четири взвода.
Това поредно обучение и положените изпити са част от кариерното развитие на военнослужещите. Четирима от тях споделиха своето мнение:
Редник Теодора Далева от в.ф. 28610 – София: „Хората, които ни обучаваха, проявяват висок  професионализъм. Те имат новаторско отношение при провеждане на занятията, което е ценно. Ще прибавя, че хубаво впечатление ми направи добре поддържаната материална база”.
Ефрейтор ... още
Днес, 05.04.2017 г., военнослужещи от военно формирование 42600 - Мусачево се присъединиха към инициативата на община Елин Пелин за предпразнично почистване.
По призива на кмета на общината доц. Ивайло Симеонов военнослужещите от батальона за ЯХБЗ и Е доброволно се включиха в благородната инициатива.
Те почистиха велоалеята, свързваща град Елин Пелин, военното формирование и с. Мусачево, като облагородиха района със засаждане на фиданки, осигурени от дарители на общината. Заместник-кметът инж. Радослав Орловски, Светлана Тодорова - представител на общината, съвместно с военнослужещите засадиха фиданките по цялото продължение на велоалеята.
Общинската управа осигури ръкавици и чували за прибиране на отпадъците, както и техника за извозване и поливане на новозасадените дръвчета.
Приемайки предизвикателството за почистване и облагородяване на територията, на която работят, учат и живеят, военнослужещите направиха чисто, приятно и много привлекателно ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени