В дните от 25 до 27 юни в град Сандански се проведе ежегодния Фестивал на военните духови оркестри и Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2019 г.
Три последователни дни самодейните състави от 11 военни формирования от състава на Сухопътните войски се изявяваха на сцената на Дома на културата в града. Самодейците изпълниха сцената с добро настроение, а любовта която демонстрираха към българския фолклор, впечатли многобройната публика.
Всяко конкурсно начало има и своите отличи се участници. Тази година председателстваното от началника на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски полковник Димитър Никифоров жури, беше изключително затруднено да излъчи най-добрите сред най-добрите. Големият комплексен победител в тазгодишния Преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски е Бригадно командване - Благоевград, с командир полковник Красимир Кръстев. Първи подгласници са ... още
На 26 юни военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка - заря по случай 90 години от обявяването на Сандански за град.
Командващ тържествената заря беше командирът на трети механизиран батальон – Благоевград подполковник Кирил Спаневиков, а приемащ зарята- началникът на щаба на Бригадното командване полковник Георги Крайнов.
Честването на годишнината се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева.
Официални гости на събитието бяха заместник-председателят на Народното събрание на Република България Емил Христов, областният управител на област с административен център Благоевград Бисер Михайлов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, народни представители от 44-то Народно събрание, кметове на съседни на Сандански общини.
В дните от 25 до 27 юни в град Сандански се провежда ежегодният Фестивал на военните духови оркестри и Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2019 г.  Мероприятията са инициирани и организирани от Командването на Сухопътните войски, с любезното съдействие на община Сандански и под патронажа на кмета на общината Кирил Котев. Символичен домакин на тазгодишните прояви е Бригадно командване - Благоевград с командир полковник Красимир Кръстев. Прегледът на любителското художествено творчество се провежда в Дома на културата в Сандански.
Официалното откриване беше вчера, 25 юни, в 16.00 ч. В първата част на Прегледа на любителското творчество се изявиха творческите колективи на  4-ти артилерийски полк - Асеновград, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 110-ти логистичен полк - Пловдив и Единен център за начална подготовка – Плевен.
На откриването присъстваха кметът на община Сандански Кирил ... още
Днес, 19 юни военно формирование 42 600-Мусачево отбеляза Деня на войските за ядрена, химическа биологическа защита и екология.
   Празникът започна с тържествено строяване на строевия плац, приемане на бойното знаме, тържествен марш и изпращане на знамето.
Със заповеди на командира на Сухопътните войски генерал – майор Михаил Попов и на командира на 38-ми батальон за ядрена, химическа, биологическа защита и екология бяха наградени военнослужещи, показали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
Поздравителни адреси бяха прочетени от името на командващия Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Празникът продължи с литературно четене от поетесата Кристина Крумова, представяща лично творчество, народни хора в изпълнение на любителски самодеен танцов състав от 38 батальон „Капаклия” и вокални изпълнения на редник Даниела ... още
От 3 до 18 юни механизиран взвод от Десети механизиран батальон - Враца, от състава на Бригадно командване - Благоевград, взеха участие в  международното учение “Platinum Wolf- 2019”, което се проведе на полигон Буяновац-База Юг в Република Сърбия.
На 17 юни механизираният взвод взе участие в Деня за високопоставени гости на учението. Българските военнослужещи демонстрираха оперативна съвместимост с останалите участници от Сърбия, САЩ, Великобритания, Босна и Херцеговина, Унгария, Румъния,  Северна Македония, Италия и Словения и показаха способности при действия по водене на бой в градска среда, кордонно - издирвателни операции, патрулиране и овладяване на безредици в операции по поддържане на мира.
На демонстрациите присъстваха командирът на Сухопътните войски на Република Сърбия генерал подполковник Милослав Симович, командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев и командирът на Десети механизиран батальон подполковник Симеон ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени