На 13.08.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 54060 – Шумен от Сухопътните войски с ръководител капитан Ангел Иванов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит в землището на с. Вардун, община Търговище.
За времето от 12 до 14.08.2014 г. във военно формирование 48430 – Стара Загора и на ГУЦ „Люляк” ще се проведе сертифициране на националния поддържащ елемент и лекоманеврена рота от междинния резерв на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – „Алтеа”.
По време на сертифицирането помощник – националният командир ще изнесе брифинг. Ще се извърши проверка на документи и материални средства, и ще се проведе изпит по познаване на стандартните оперативни (СОП). В края на сертификацията ще се проведе ротно тактико-специално учение на тема: „Действие на ротата в зоната за отговорност”.
Председател на комисията за сертификацията е полковник Живко Тодоров – началник на сектор „Сертифициране и поуки от практиката” в Съвместното командване на силите.
Командир на ротата е капитан Росен Руменов Начев.
Ротата се състои от национален елемент – 28 военнослужещи, ротата – 85 ... още
На 11.08.2014 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52590 - Ямбол от Сухопътните войски с ръководител капитан Димитър Дренсдки извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на 1 бр. противотанкова ракета и 1 бр. опашна част без взривно вещество от ПЗРК “Стрела - 2М”, открити в частна нива на 1 км източно от с. Горно Александрово, община Сливен.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени