• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Пореден ден военнослужещи от Сухопътните войски се борят с огнената стихия

  • Военнослужещи от Сухопътните войски отбелязаха 156 години от подвига на Хаджи Димитър и неговата чета

   
   
НОВИНИ
Военнослужещите и цивилните служители от военно формирование 42600 – Мусачево отбелязват своята 38-ма годишнина от създаването си, с „Ден на отворени врати”.
На 20 септември 1978 година със заповед на министъра на народната отбрана на Народна република България №0099 се формира 38-ми отделен батальон за специален контрол - Резерв на Главното Командване с военно пощенски номер 42600.
Формированието провежда целенасочена подготовка за придобиване, развитие и поддържане на способности по мисия “Отбрана” на БА; по мисия “Подкрепа на международния мир и сигурност” и мисия “Принос към националната сигурност в мирно време”.
Командирът на формированието подполковник Анатолий Димитров произнесе ... още
 
Вчера, 13.09.2016 г., от 16.30 часа на площада в град Стара Загора се проведе тържествен ритуал по изпращане на 32-рия контингент от Българската армия за участие в операцията на НАТО „Решителна подкрепа” в Афганистан.
На мероприятието присъстваха началникът на отбраната генерал Константин Попов, командващият на Съвместното командване на силите  генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, областният управител на област Стара Загора  Георги Ранов,  представители на местната власт, много граждани.
В своето приветствие към участниците в контингента началникът на отбраната генерал Константин Попов каза: „Вие тръгвате за тази мисия подготвени и натренирани, за да приложите ... още
Днес, 13 септември 2016 г., личният състав на 55-ти инженерен полк с командир полковник Росен Арабаджиев тържествено отбеляза 138 години от създаването на Инженерни войски на Българската армия.
Празничните мероприятия започнаха в 11:00 часа с тържествено събрание и продължиха с празничен концерт на духовия оркестър и танцовия състав на формированието.
За показани високи резултати в ежедневната професионална дейност, със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски, бяха наградени с предметни награди и грамоти военнослужещи от състава на полка.
Наградите връчиха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов и началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, като благодариха на ... още
 Днес, 12.09.2016 г., от 10.00 ч. на площада пред храм  „Св. Висарион Смолянски” в град Смолян се проведе тържествена церемония по официалното изпращане на екипа от съветници и групата за непосредствена охрана от 101-ви Алпийски батальон за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан.
Тържествен водосвет за здраве отслужи негово Високопреподобие архимандрит Висарион и съсловие. Командирът на  101-ви Алпийски батальон от Сухопътни войски подполковник Димитър Кацаров прие почетният строй и връчи сертификат за участие на подполковник Тодор Тодоров – командир на екипа от съветници.          
В церемонията участва духовият оркестър на община Смолян. Присъстваха още заместник-областните ... още
Вчера, 11.09.2016 г., в разградското село Осенец, министърът на отбраната Николай Ненчев бе  посрещнат от началника на гарнизон Шумен полковник Емил Симеонов и почетен караул в състав две роти.
Той присъства на поклонение и панихида за загиналите във войните жители от разградското село Осенец пред военния паметник в селото. Проявата, организирана от инициативен комитет и община Разград, бе по повод 100-годишнината от превземането на Тутраканската крепост и епичните битки на Добруджанския фронт.
В тържествения ритуал по поднасяне на венци  и цветя  участваха още народният представител Михаил Тодоров, областният управител Манол Кившанов, кметът на община Разград д-р Валентин Василев, началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната д-р Валерия ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени