• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща вчера, 3 януари, с военнослужещи от инженерно-разузнавателната група от военното формирование в гр. Белене, които участваха в дейностите по изграждането на мостова конструкция над река Искър край гр. Червен бряг.
След пропадането на моста, свързващ гр. Червен бряг с околните села, в края на октомври 2018 г. кметът на общината се обърна с молба за помощ към министъра на отбраната. Модулното формирование от инженерния полк в Белене беше натоварено със задачата да извърши необходимите подготвителни действия за изграждането на мостова конструкция в община Червен бряг, предоставена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.
Военните инженери информираха министъра на отбраната за последния етап от ... още
„В далечен Ирак, преди 15 години българските синове оставиха живота си в борбата със световния тероризъм. Със своя професионализъм и със саможертвата си, те спасиха живота на свои другари. Спасиха от още по-тежки загуби българския батальон“. Това заяви днес, 27 декември, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на военния ритуал-панихида в град Карлово, с който беше отбелязана 15-ата годишнина от нападението на българската военна база „Индия“ в град Кербала, Ирак. На този ден почитаме паметта и на загиналите военнослужещи в борбата със световния тероризъм.
„Тук, на родна земя, техните близки, роднини и приятели, техните колеги и командири, винаги ще ги помним с добро. Пазим и ще пазим образа им жив“, заяви ... още
УВАЖАЕМИ ВОЙНИЦИ, СЕРЖАНТИ, ОФИЦЕРИ, ГЕНЕРАЛИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздрави по случай настъпващите КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
В навечерието на тези светли дни пожелавам на всички вас много здраве, сили и енергия, приятни емоции и преживявания, успех и сбъдване на всички  лични и професионални начинания!
Нека надеждата в утрешния ден да съпътства вашето ежедневие!
Новата 2019 година да е мирна, здрава и благословена!
 
 
Вчера, 13 декември, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от Десети механизиран батальон Враца, от състава на Бригадното командване - Благоевград, с ръководител старши лейтенант Петър Петров, разузна и унищожи 13 броя противопехотни мини, 1 брой противотанкова мина и 8  броя взриватели за противопехотни мини.
Боеприпасите са открити в село Горни Лом, област Видин, на територията на завод „Миджур”.
Формированието е действало в продължение на 9 часа.
Пред параклиса мавзолей „Свети Георги Победоносец” днес, 10 декември, се състоя тържественото честване на 141 години от Освобождението на Плевен от турско робство, в което взеха участие военнослужещи от гарнизона. Стотици плевенчани се събраха на площад „Възраждане”, за да отдадат почитта си към загиналите войни в боевете край Плевен, проправили пътя за Освобождението на България.
Заупокойна молитва бе отслужена от митрополит Игнатий и свещеници от плевенските храмове.
Слово по повод годишнината произнесе кметът на града Георг Спартански, който подчерта, че „Плевен е началото на освобождението на България, начало на нова Европа”. Той се обърна към младото поколение с призив: „Деца, помнете този ден, вие сте бъдещето на Плевен и на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени