На 17.11.2011 г. в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт  по повод празника на Сухопътните войски – 19 ноември. В празничния ден с военнослужещите от Сухопътните войски бяха Министърът на отбраната Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, бивши командващи на Сухопътните войски, представители на военно-патриотичните съюзи и организациите на офицерите и сержантите от запаса и резерва и много приятели на Сухопътните войски.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев приветства с „Добре дошли” всички гости и с кратко слово припомни направеното от военнослужещите от Сухопътните войски през годината. То може да се обобщи в проведените 695 бойни стрелби с взводовете и отделенията, 65 ротни тактически учения, 13 полеви лагера и 3 батальонни учения. Над 970 военнослужещи от СВ  участват в съвместни многонационални учения. В мисии на три континента  до момента са взели ... още
На 16.11.2011г. по повод Празника на Сухопътните войски  Командването на Сухопътните войски проведе поход „По стъпките на Сливнишките герои”.
По време на похода с военен  ритуал военнослужещите и цивилните служители поднесоха венци и цветя на „Паметник на капитаните” край град Сливница, а полковник Анатолий Прокопиев от ВА „Г. С. Раковски” припомни най-важните и героични моменти от Сръбско-българската война от 1885 г. Походната колона на личния състав на Командването на Сухопътните войски,  премина през град Сливница, където беше посрещната от кметът  на общината г-н Васко Стоилков. Той и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поднесоха венци пред паметника „Костница на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г.” в центъра на града. Походът продължи до „Пантеона на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г.” край с. Гургулят. Тук   Васко Стоилков ... още
По повод честването на Празника на Сухопътните войски-19 ноември на 11.10.2011 г. на ПУП „Сливница” се проведе традиционния турнир  по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
Първенец в турнира е г-н Андрей Рангелов от вестник „Българска армия”.  На второ и трето място се класираха г-н Лъчезар Лозанов от в.”Българска армия” и г-н Николай Стайков от TV+.
Завоювалите призови места в турнира, както и журналистите, които са отразявали най-активно дейността на Сухопътните войски през 2011 г. бяха наградени от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.
По повод празника на Сухопътните войски на 10.11.2011 г. на полигон „Тюлбето” гр. Казанлък се проведе финал на турнира по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски и състезание по стрелба и управление на огъня на артилерията в Сухопътните войски на ПУП „Ново село”.
На турнира по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски на полигон „Тюлбето” – гр. Казанлък взеха участие представителни отбори от формированията на Сухопътните войски. В индивидуалното класиране в стрелбата с автомат „Калашников” в условията на военния трибой на 1-во място се класира капитан Любомир Колев от в.ф. 24150-Стара Загора, на 2-ро място старши сержант Павел Георгиев от в.ф. 22220-Сливен и на 3-то място капитан Стоян Асенов от в.ф. 32990-Пловдив. В отборното класиране в стрелбата с автомат „Калашников” в условията на военния трибой отборът в.ф. 32990-Пловдив, класирал се на ... още
Министърът на отбраната Аню Ангелов участва днес, 18 октомври, в церемонията по поднасяне на венци на Паметника на героите - парашутисти в София по повод Деня на парашутиста и празник на 68-ма бригада "Специални сили". По случай празника министър Ангелов обяви, че в рамките на бюджета за следващата година ще има заделени повече средства за парашути и за скокове. Той сподели, че е доволен от подготовката на парашутистите и на Силите за специални операции, като изтъкна, че през изминалата година техни представители са участвали в няколко големи учения - национални и с международно участие, сред които „Тракийска пролет” 2011, „Black Sea Rotational Force - 2011”, „Jackal Stone -2011”. „Дори и в момента военнослужещи изпълняват дневни и нощни учебно-тренировъчни и бойни парашутни скокове от самолетите С-130 и С-27„Спартан” в рамките на съвместната българо-американска подготовка „Тракийска есен - 2011” - допълни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени